Herkes bilgiye kütüphaneden ulaşacak

Herkes bilgiye kütüphaneden ulaşacak
Beylikdüzü Belediyesi, Bilgi Okuryazarlığı ve Kütüphane Kültürü seminerlerine başladı.
İlçede öğrenim görmekte olan lise öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen seminerlerin ilki Cahit Zarifoğlu Anadolu Lisesi'nde gerçekleşti.
"Okumak Özgürlüktür" sözünden yola çıkarak, en doğru bilgiye en hızlı şekilde ulaşmanın yollarını ve kitap okumanın yararlarını anlatmak adına Beylikdüzü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü Kütüphane Bürosu bir adım attı.

İlçedeki liseleri kapsayacak şekilde ilki Cahit Zarifoğlu Lisesi’nde başlayan seminerde, kütüphanecilik hizmetleri ve ilçede bulunan kütüphaneler hakkında bilgilendirmeler yapıldı. Öncelikle öğrencilerin derslerine yardımcı olmak için öğrenmeyi öğrenme, sorgulama, eleştirel düşünme, öğrenileni yorumlama, bilgiyi toplama aktarma ve kullanma gibi başlıklara değinildi.

Beylikdüzü Belediyesi Kütüphane Sorumlusu Hilal Çuhadar’ın konuşmacı olduğu seminer içerisinde yaşadığımız çağda en fazla öne çıkan kavramın değişim olduğu vurgulanarak, bilginin güncelliğinin de çabuk eskiyip değerini kaybettiğinin altını çizildi. Gençlerin okuma ve bilgi edinme hakkı, araştırma teknikleri ile bilimsel araştırma yöntemleri konusunda bilgiler aldığı eğitimin ardından öğrenciler, kütüphaneye üye olmak için en kısa sürede Beylikdüzü Kültür Merkezi’nde hizmette olan kütüphaneyi ziyaret edeceklerini belirttiler.
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.