İkinci dönem burslarıda verildi

İkinci dönem burslarıda verildi
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu üniversite de okuyan öğrencilere, eğitime destek projesi olarak, ikinci dönem burslarını verdi. Esenyurt Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen burs töreninde İstanbul dışında okuyan ve dağıtım programına k
 Burs dağıtım törenine Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu yanı sıra AK Parti Üçüncü Bölge milletvekili adayı Cemal Özdemir, AK Parti Esenyurt İlçe Başkanı Şenay Değer, Belediye Meclis üyeleri ve binlerce üniversite öğrencisi ve aileleri katıldı.
 
Kültür Merkezi Belediye Kütüphanesini gezen milletvekili adayı Cemal Özdemir, eğitimde ve her alanda böyle modern tesisleri, vatandaşın hizmetine sunduğu için Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu’nu tebrik etti.
 
Esenyurt Belediyesi Halkla İlişkiler ve ESGEM ( Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi)’in koordinasyonu ile tesbit edilen 2104 Esenyurt’lu üniversite öğrencisine, Başkan Necmi Kadıoğlu tarafından burs kaynağı sağlandı.
 
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu tarafından, başka bir yerden burs alamayan 2104 öğrenci burs almaya hak kazanmıştır.Bir önceki eğitim öğretim yılında da verilen burslar bu yılda dört ay önce birincisi dağıtılan ve dünde ikinci dönemi dağıtılarak, üniversitelilere yönelik eğitim desteği gerçekleştirildi.
Burs yardımı miktarı öğrenci başına 400 TL olarak belirlenen miktar ikinci dönemde aynı miktarda verildi.
 
Burhan Gezer “ Başkanımıza teşekkür ediyoruz”
 
Kültür Merkez’indeki burs dağıtım töreninde kendiside bir üniversiteli olan ve açılış konuşmasını yapan ESGEM(Esenyurt Gençlik ve Eğitim Merkezi) başkanı Burhan Gezer “ Belediye Başkanımız sayın Necmi Kadıoğlu’nun öncülüğünde ve kendisinin talimatı ile eğitime destek programı hazırlanmıştır. Esenyurt’ta ki genç arkadaşlarımızın ihtiyaçlarına karşılık vererek sosyal bir gençlik yapısı oluşturduk.Belediye Başkanımız bu bursları Esenyurt gençlerine, katkı olması ve eğitimlerine bir yardım olması amacı ile vermektedir bu anlamda kendisine teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Başkan Kadıoğlu “ Fitne fasat kuran var”
 
Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “ Biz istedik ki tüm öğrencilerimiz aramızda olsunlar, ama üniversitelerin kapanması Haziran ayının sonuna doğru olduğu için ancak o zaman döneceklerdir. Onların şu sıralar bazı ihtiyaçlarınında olduğunu düşünerek, eğitim masrafları ile ilgili bu dağıtım programını biraz geri aldık. Ayrıca Haziran ayı içerisine de taşımadık, çünkü seçim ile irtibat kurulacağını düşüneceklerdir. Çünkü bu konuda dahi fitne fesat kuran insanlar vardır. Fakat bu desteği geçen senede yaptık, bu yıl içinde dört ay öncede yaptık. Vatandaşlarımız Belediye’den bize burs veriyor, diye düşünecektir. Bunu böyle algılamayın, çünkü Belediyelerden burs vermeyi, biliyorsunuz yasakladılar. Bugün seçim zamanı olduğu için halkımıza meydanlardan, “sizlere yardım edeceğim, maaş’a bağlayacağım” diyen kişiler o gün çocuklarımızın bu hakkını Anayasa mahkemesi yoluyla ellerinden aldılar.
Bugün 2104 öğrencimizin kaydını görüyorum. Fakat iki yıl önce Belediye tarafından verilirken bu sayı en son 4600 idi. Bu sayı bugün altı bine varacaktı. Belediyemizin kasasından, gelirlerimize göre tüm öğrencilerimize bu katkıyı verebilirdik.
Maydanlara çıkıp bugün, yüzleri kızarmadan şunu vereceğim, şu kadar para vereceğim diyenler dün Anayasa mahkemesine, bu bursları yasaklayın dediler. Bu destek hizmetlerine devam edeceğiz. Çünkü biz ülkemize, milletimize, devletimize, halkımıza hizmet sevdalısıyız. Öğrencinin zengini olmaz, bunun adına ne derseniz deyin bunlar olması gereken yardımlar diyerek, ülkesini, milletini seven, birlik beraberlik içerisinde, bu ülke için faydalı çocuklarımızın yetişmesi yolunda, çalışmaya devam ediyoruz” dedi.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum