İSMEK yeni eğitim yılına hazır

İSMEK yeni eğitim yılına hazır
İstanbul Büyükşehir Belediyesi, İSMEK ile ilgili yeni vizyonunu ortaya koydu. Hedef, bir milyon kursiyere kaliteli ve etkin eğitim anlayışıyla ulaşmak
İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından üzerinde büyük bir titizlikle çalışılan İSMEK, bu yıl kursiyerlerine yeni vizyonuyla “merhaba” diyecek. 1996 yılında 3 merkezde, 3 branşta, 141 öğrenciyle başlayan eğitimler, 2019-20 öğretim yılında, 400 binin üzerinde öğrenciyle devam edecek.

Kurs kayıtlarındaki yenilik

İSMEK kurslarına başvuru yapan herkesin, en az bir branştan tam yarar sağlayabilmesi amacıyla, bu yıl yeni bir düzenlemeye gidildi. Buna göre, bir kursa asaleten seçilen kişi, aynı dönem içinde ikinci kursa kayıt yaptıramayacak. Bu kararın alınmasında, önceki yıllardaki istatistiki verilere göre, birden fazla kursa asaleten kayıt yaptıran kursiyerlerin, sadece bir kursu verimli şekilde kullandığının belirlenmesi etkili oldu. Bu uygulama sayesinde, kurs kontenjanlarından kaynaklanan hak kayıplarının önüne geçilmiş olacak. Cuma gecesi (13 Eylül) 24.00’e kadar sürecek online kayıtlardan sonra, kontenjanını tamamlayamamış kurs olması halinde, 16 Eylül Pazartesi sabah 8.00’den itibaren beş gün süreyle yeniden kayıt alınacak. Bu sayede, kontenjanların en verimli şekilde doldurulması amaçlandı.

Kurslar hafta sonları da olacak

Şimdiye kadar açılacak kurslar için yılda bir kayıt dönemi imkânı sunan İSMEK, artık Eylül, Şubat ve Haziran ayları olmak üzere üç farklı kayıt dönemiyle faaliyetlerine devam edecek. Öte yandan, eğitim taleplerine göre açılacak ilave kurslar ile daha zengin ve nitelikli bir eğitim portföyü oluşturuldu. Gün gün planlamaya olanak veren yeni kayıt sürecinde, ilk 36 saatte yaklaşık 25 bin başvuru yapıldı. Eylül kayıt döneminde 150 bine yakın başvuru beklenirken, üç dönemde toplam 400– 450 bin başvuruya ulaşılması öngörülüyor. Ayrıca bu yıl, 2019-2020 eğitim öğretim yılı ders planlamaları kapsamında, hafta sonlarının da kurs günlerine eklenmesi yoluna gidildi. Bununla da yetinilmeyerek, hafta içi günlerde 17.00’den sonrasına kurs saatleri konuldu.

Hedef bir milyon kursiyer

Geçtiğimiz sene 330 bin kursiyere mesleki eğitim veren İSMEK’te, önümüzdeki dönemde uzaktan eğitim programlarının verilmesi de planlanıyor. İSMEK kurslarına çeşitli nedenlerden katılamayan İstanbullular, online (çevrimiçi) programlar sayesinde, diledikleri zaman ve mekanda ders kayıtlarına erişebilecekler. Bununla birlikte, kurs sayılarının da aşama aşama arttırılarak en kısa sürede bir milyon kursiyere ulaşılması hedefleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.