İŞSİZLİĞE ÇARE EĞİTİMİ

İŞSİZLİĞE ÇARE EĞİTİMİ
İŞKUR ve Avcılar Belediyesi işbirliği neticesinde Avcılar’da işsiz vatandaş kalmaması hedefleniyor.


“İş Kulüpleri Projesi” kapsamında İŞKUR ve Avcılar Belediyesi arasında işbirliği gerçekleşiyor. Avcılar Belediyesi Cihangir Kent Evi’nde gerçekleşen projenin amacı; “Çalışmak isteyen herkese göre bir iş olduğu” fikrinin işsizlerde oluşmasını sağlamak olarak görülüyor. İşgücü piyasasında dezavantajlı konumda bulunan başta kadınlar, gençler, engelliler, uzun süreli işsizlere; iş arama kanalları bulma, mülakat teknikleri, işveren beklentilerini paylaşarak özgüvenlerini yükseltmek ve gerekli sunum tekniklerini tatbik ederek işsizlerdeki ümitsizliği kırmak hed
efleniyor. Kulübe gelen iş arayanların, yeni işlere uyum analizi ve mevcut beceri analizleriyle başlayıp 5 günde özgeçmiş hazırlama, iş görüşmesi teknikleri, ağ geliştirme, telefonla görüşme ve mülakat simülasyonları gibi yeni becerilerin kazandırılması sağlanması amaçlanıyor.


Eğitim sürecinin bir parçası olarak görülen iş gücü piyasasının ne olduğu, iş gücü piyasasının işleyişi içerisinde, bir iş arayanın kendini nasıl konumlandırması gerektiğine dair bakış açısının geliştirilmesi kritik değer olarak görülüyor. Diğer yandan yapılan eğitimler, iş arayanların geçmiş deneyimlerini ve tecrübelerini paylaşmalarına olanak verecek nitelikte olmakla birlikte; kulüpteki iş arayanların kendi tecrübelerinden yola çıkarak, iş arama stratejilerini geliştirmelerini ve eylem planlarını uygulayabilmelerini sağlanıyor.


İŞKUR Hizmet Merkezi ile Avcılar Belediyesi’nin işbirliği ile Avcılar Belediye’sine bağlı eğitim salonunda “iş arayan” grubuna 5 günlük eğitim verilerek sertifikaları takdim edildi. Önümüzdeki dönemde yeni gruplara eğitim verilmesi planlanıyor.


Projenin önemine değinen Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli; “İşsizlik hem ekonomik olarak hem de toplumsal anlamda sayısız sorunu beraberinde getirmektedir. Uzun süreli işsizlik; ruhsal sorunları, toplumsal yalnızlaşma, aile olamama gibi sorunları beraberinde getirdiği gibi toplumsal huzursuzluklara da sebep olmaktadır. Bu sebeple işsizlikle mücadele bizim açımızdan çok önemlidir. Dezavantajlı grupların doğru ve uygun işe girmelerini hedefleyen, ‘İş Kulüpleri Projesi’ni’ destekliyoruz. Avcılar Belediyesi olarak bu tür buluşmalara ev sahipliği yaparak ilçe genelinde işsizlik oranını en düşük seviyede tutmayı amaçlıyoruz.” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.