İstanbul'un Ortasındalar Ama Okullarının Elektriği Yok...!

İstanbul'un Ortasındalar Ama Okullarının Elektriği Yok...!
Büyükçekmece Çakmaklı Mahallesinde bulunan Cumhuriyet İlkokulu ve Ortaokulu’nun trafosu bulunmadığı için elektriği yok. Öğrenciler okulda el feneri ile eğitim alıyorlar.
 İki buçuk ay önce yapımı tamamlanan ve 2014 - 2015 yılı eğitime başlayan 42 derslikli, 1500 öğrencisi bulunan okulun elektriği yok. Öğrenciler okulda el feneri ile geziyorlar!

IŞILDAK İLE TUVALETE GİDİYORLAR

Anaokulunun da bulunduğu binada yeni okula başlayan çocuklar, tuvalet ihtiyaçlarını bile ellerindeki ışıldak veya fener yardımı ile karşılayabiliyorlar. Yöneticilerin bilgisayarla çalışamadıkları okulda görev yapan 51 öğretmenin de kaderi ışıksızlık olmuş.



DEVLET KURUMLARI TOPU TACA ATIYOR

1500 öğrencisi bulunan "elektriksiz okul" için eylem yapan öğrenci velileri, sahipsizlikten şikayet ediyorlar. Okulun elektriğini yaptırabilmek için kapı kapı gezdiklerini belirten veliler, "Biz sahipsiz kaldık. Derdimizi kime anlattıksa çare bulan olmadı. Valiye gidiyoruz, Bedaş'a gönderiyor, Bedaş İl Özel İdaresine yönlendiriyor. Bu kurumlar arasında boğuşuyoruz ama bir türlü sonuç alamıyoruz.

Bizim çocuklarımız evde de karanlıktan korkar hale geldiler, kabus görüyorlar. Buradan yetkililere sesleniyoruz, bu sorunu bir an önce çözüme kavuştursunlar"
diyerek isyan ediyorlar. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum