Kaç puanla hangi üniversiteye girebilirim?

Kaç puanla hangi üniversiteye girebilirim?
2017 LYS sonuçlarının açıklanmasının ardından en çok merak edilen konu üniversite taban puanı ve üniversite tavan puanı oldu. İşte 2017 üniversite taban ve tavan puanları, öğrenci kontenjanları
Üniversitelerin en popüler bölümleri olan tıp, hukuk, mühendislik, eğitim, PDR kazanmak için LYS'den kaç puan almak gerekir, kaç net yapmak gerekir sorularının yanıtlarını YÖK Atlas'tan bulabilirsiniz.  

YÖK'ün geçen sene hizmete sunduğu Yükseköğretim Atlası'na LYS adayları yokatlas.yok.gov.tr'den ulaşabilirler.

YÖK ATLAS NE İŞE YARIYOR?

YÖK Başarı Sırası Sihirbazı ile adaylar, hedefledikleri programa geçen sene yerleşenlerin 2015 ve 2016 YGS-LYS'de ortalama kaçıncı başarı sırasında yer aldıklarını görebilecek ve kendi durumlarını (başarı sıralarını) kıyaslayabilecekler.

Örnek vermek gerekirse Ankara Hukuk Fakültesi’ni hedefleyen bir aday, ÖSYM internet sitesinden YGS-LYS sonuçlarını öğrendiğinde başarı sırasının Ankara Hukuk için yeterli olup olmadığını merak edecektir. Bu konuda yapması gerek şey, YÖK Başarı Sırası Sihirbazını kullanmaktır. Burada 2015 ve 2016’da Ankara Hukuk’a yerleşen 650 kişinin 2015 ve 2016 YGS-LYS'lerdeki hem ortalama hem de en düşük başarı sırasını görebilecek, kendi durumunu en gerçekçi şekilde değerlendirebilecek.

YÖK Başarı Sırası Sihirbazı’nın en önemli özelliği gerçek verilere dayalı olmasıdır.
LYS'DE BARAJI GEÇEMEYENLER NE YAPACAK?

Öncelikle LYS barajının 180 olduğunu belirtmek isteriz. Bunun anlamı LYS sınavlarınızın en az birinden 180 veya üstü puan almanız gerektiğidir. Eğer LYS’lerin hiçbirinde 180 puanı geçemediyseniz LYS puanınızla 4 yıllık üniversite bölümü tercih edemezsiniz.

LYS baraj puanını geçemeyen adaylar: 

- YGS puanlarıyla öğrenci alan bölümlere başvurabilirler.
- 2 yıllık bölüm tercihi yapabilirler.
- Açıköğretim kapsamındaki 4 ve 2 yıllık bölümleri tercih edebilirler.
- Sınavsız geçiş hakları varsa kullanabilirler.
- Daha iyi bir bölüm için bir yıl daha hazırlanabilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.