Kerimoğlu'ndan çocuklara tavsiyeler

Kerimoğlu'ndan çocuklara tavsiyeler
Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu, ziyarete gelen Osmaniye İlköğretim Okulu 4-A Sınıfı öğrencilerine,"Kötü insanlardan ve kötü arkadaşlardan uzak durun” dedi.
Öğretmenleriyle beraber Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu’nu ziyaret eden öğrenciler Kerimoğlu’dan istekte de   bulunurken bazı sorularda yönelttiler.

 Çocuklar ,” Bakırköy’deki okulların tamamında göz taraması, sokak hayvanlarının başıboş dolaşmasının önüne geçilmesini, ücretsiz müzik ve tiyatro kursları, kentsel dönüşüm planının uygulanmasını, çöp konteynırlarının daha fazla yıkanmasını, parkların sayısının artırılmasını ve bakımlarının yapılmasını, diş sağlığı ile daha fazla mücadele edilmesini, öğrencilere yönelik şehir içi kültür gezilerinin artırılmasını ve küçük yaşta çocukların uyuşturucuya alıştırılmasının önüne geçilmesini “ istediler.

 Bakırköy Belediye Başkanı Op. Dr. Bülent Kerimoğlu da çocukların isteklerini tek tek not aldıktan sonra şunları söyledi: Öncelikle son isteğinizden başlayayım uyuşturucu ile mücadele etmek için öncelikle sizin kötü insanlardan ve kötü arkadaşlarınızdan uzak durmanız gerekiyor. Biz de gerek hastane gerekse Sağlık Bakanlığı ve kolluk kuvvetleriyle ortak bilinçlendirme çalışmalarında bulanacağız. Çağımızın en tehlikeli konularından biri uyuşturucu. Bununla topyekün mücadele gerekiyor.

Ayrıca diğer istekleriniz için de şunları söyleyebilirim: Şu an da gerek Yunus Emre Kültür Merkezi’nde gerekse İspirtohane Kültür Merkezi’nde ve Fildamı Kültür Merkezi’nde devam eden müzik ve sanat kurlarımız var buralardan yararlanabilirsiniz. Leyla GENCER Opera ve Sanat Merkezi’nde bu tür kursların açılabilirliği ile çalışma yapması için arkadaşları görevlendireceğim. Sokak köpeklerinin aşılanması için gerekli çalışmalar yapılıyor ve yapılmaya devam edecek. Kentsel dönüşüm çalışmaları için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Büyükşehir Belediyesi’ne gerekli başvurular yapıldı.Çöp konteynırları ilçemizde zaten belirli aralıklarla yıkanıyor ama görevli arkadaşlara denetimlerini sıklaştırması için talimat veriyorum. Bakırköy, yeşil konusunda iyi bir yerde. Fakat benim dönemimde parkların sayısının artması için ve yeşil oranının yükseltilmesi için daha fazla gayret göstereceğiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.