“Kitaplar devletten, Defterler belediyeden”

“Kitaplar devletten, Defterler belediyeden”
Esenyurt’ta 2015-2016 Eğitim - Öğretim Yılı Esenyurt Güzelyurt İmam Hatip Lisesinde düzenlenen üniforma dağıtımıyla başlarken Esenyurt Fevzi Danış İlk Okulunda düzenlenen ilk zil töreniyle devam etti.

Yaz tatilinin ardından yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 900 bin öğretmen için 2015-2016 Eğitim-öğretim yılı, ilk ders zilinin çalmasıyla başlarken minik öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Esenyurt ‘ta Türkiye’de ilk kez, Başkan Kadıoğlu tarafından geçen dönemki eğitim öğretim yılında gerçekleştirilen “ Kitaplar devletten, Defterler belediyeden” projesinde bu senede 130.000 öğrenciye defterlerini eksiksiz teslim etti. Ayrıca Başkan Kadıoğlu defterlerin yanı sıra ihtiyaç sahibi öğrencilere üniformalarını, ayakkabılarını, eşortman takımlarını ve çantalarını da hediye ederek öğrenciler zorluk yaşamamaları için herşeyi düşündü.

Eğitim kapıları ,2015-2016 eğitim öğretim yılı için açıldı

Esenyurt’ta bulunan Zübeyde Hanım Ortaokulu da, düzenlenen törenin ardından kapılarını öğrencilerine açtı. Yeni eğitim ve öğretim döneminin açılışı için gerçekleştirilen törene Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal’ın yanısıra okul müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler katıldı.

Açılış konuşmasını Esenyurt Fevzi Danış İlkokulu müdürü Faruk Yalçın ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Dal yaparken öğrencilere başarılar dilediler.

Kadıoğlu “Esenyurt artık örnek alan değil örnek olan bir ilçe”

Programda konuşma yapan Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu “ Esenyurt’ta çocuklarımızın geleceği için her şeyin en iyisini düşünüyoruz. Yeni okul projelerimizle beraber, okullarımızda gerçekleşen sıkıntıları çözüme kavuşturmak için çalışıyoruz. Öğrencilerimizi ve çocuklarımız kötü alışkanlıklardan uzak tutmak için Esenyurt Belediyesi olarak her alanda faaliyetlerimizi en üst seviyede tutuyoruz. Esenyurt artık örnek alan değil, örnek olan bir ilçe durumundadır. Biz yöneticiler olarak çocuklarımızın her zaman maddi manevi yanında bulunarak geleceğimizin temellerini sağlam tutmak için çalışıyoruz. 2015- 2016 Eğitim Öğretim Yılı tüm öğrencilerimiz, öğretmenlerimiz, velilerimiz ve hepimiz için hayırlı uğurlu olsun. Hepinizi sevgiyle selamlıyorum” dedi.

İnci “Esenyurt artık örnek alan değil örnek olan”

Esenyurt Kaymakamı Ekrem İnci “  Esenyurt’ta eğitim ve öğretimin gelişmesi için fizikî mekânlar okullar yapıyoruz. Bu konuda belediyemiz eğitime büyük bir oranda katkısunuyor. İlçemizde birçok okulun yapılmasında katkı sunarken, tüm bakımlarını da yapmayı ihmal etmiyor. Belediye Başkanımızın kitaplar devletten defterler belediyeden kampanyası ise birçok ilimize ve ilçemize örnek oluyor. Esenyurt başarısıyla her alanda üst sıralarda olan bir ilçe durumundadır” dedi.

Gerçekleştirilen protokol konuşmalarının ardından okul öğrencileri, halk oyunu ve dans gösterisi sergiledi. Öğrencilerin şiir de okuduğu program, çalan ders ziliyle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.