KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK PANELİ

KÜÇÜKÇEKMECELİ ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIK PANELİ
Dr. Beyzade Özkahraman ile Umut Mert Aksoy, Küçükçekmeceli öğrencilere Alkol, Sigara ve Uyuşturucu Bağımlılığı hakkında önemli bilgiler verdi.
Küçükçekmece Kaymakamlığı ve Küçükçekmece Belediyesi’nin işbirliğiyle Sefaköy Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen bağımlılık panelinde Alkol, Sigara ve Uyuşturucu Bağımlılığına Karşı Savaşım ve Eğitim Derneği (ASUDER), öğrencilere geniş kapsamlı bir sunum gerçekleştirdi. ASUDER Genel Başkanı  Op. Dr. Beyzade Özkahraman sigara bağımlılığını, Doç. Dr. Umut Mert Aksoy ise madde ve alkol bağımlılığını anlattı. 

“NARGİLE DE SİGARA KADAR ZARARLI”

Op. Dr. Beyzade Özkahraman, bir dost gibi görünen sigaranın zararlarını öğrencilere aktararak, “Ülkemizde maalesef bağımlıklar giderek artmakta. Bu nedenle ben ve 25 arkadaşım bağımlılıklarla savaşmak için bu derneği kurduk. En doğrusu sigaraya hiç başlamamak. Çünkü başlayan her 3 kişiden biri bağımlı oluyor. Sigarayı bırakmak mümkün mü evet mümkün. Tamamen irade işi. İradeniz varsa sigarayı bırakabilirsiniz. Sigara diğer bağımlılıklara da kapı aralıyor” dedi. Özkahraman nargilenin de sigara kadar sağlığa zararlı olduğunu belirterek, “Son yıllarda gençlerimiz nargile tuzağına düşüyor. Nargile bir özenti. O nargilenin tütününün içerisine bağımlılık yapan maddeler de konuyor. Sağlık Bakanlığının bu konuda bir şeyler yapması gerekiyor” diye konuştu. 

“EN İYİSİ HİÇ BAŞLAMAMAKTIR”

Doç. Dr. Umut Mert Aksoy ise madde bağımlılığının sentetik bir takım maddelerin topluma yaygınlaşmış bir salgın olduğunu belirterek, “Madde bağımlılığı kronik, ilerleyici, biyolojik, psikolojik, sosyal ve tedavi edilebilir bir beyin hastalığıdır. Bir insanın iradesi elbette önemli ancak bu saf iradeyle açıklanabilir bir şey değil. İlk yapılması gereken şey bu maddelerden uzak durarak, zararları konusunda bilgilenmektir. Madde bağımlılığı için içeyim bir deneyim diyemiyorsunuz. Bu kısır bir döngüdür. Her yıl 200 bine yakın insan madde bağımlılığı nedeniyle hayatını kaybediyor. Legal olan bir maddeye insanların ulaşması çok daha kolay oluyor. Bu nedenle tütün kullanımı daha yaygın ülkemizde” dedi. Panel sonunda ise konuşmacılar öğrencilerin sorularını yanıtladı.

 

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.