MEB'den okullara sınav uyarısı

MEB'den okullara sınav uyarısı
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), okullara 28-29 Nisan'da yapılacak ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ikinci dönem ortak sınavlara ilişkin herhangi bir aksaklığın yaşanmaması ve gerekli tedbirlerin alınması yönünde uyarıda bulundu.
 

YURT İÇİ VE YURT DIŞI SINAV MERKEZLERİNDE YAPILACAK

Bakanlıkça yayımlanan genelgede, Ortaokul 8'inci sınıf öğrencilerinin katılacağı ikinci dönem ortak sınavlarının, 28-29 Nisan 2014 pazartesi ve salı günleri, yurt içi ve yurt dışı sınav merkezlerinde yapılacağı anımsatıldı. Ortak sınavların 28 Nisan 2014 tarihli birinci oturumunda sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi ders yazılılarının yapılacağı, 29 Nisan 2014 tarihli ikinci oturumunda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil ders yazılılarının gerçekleştirileceği ifade edildi.

HER BİR DERS YAZILISI İÇİN 40'AR DAKİKA

Ortak sınavların yapılacağı her bir ders yazılısı için Türkiye saati ile 09.00, 10.10 ve 11.20'de başlanacağı ve aynı anda gerçekleştirileceği, sınav süresinin her bir ders yazılısı için 40'ar dakika, ders yazılıları arası dinlenme süresinin 30'ar dakika olacağı belirtildi. Ancak özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin alacakları sınav hizmetinin özelliğinden dolayı her bir dersin sınav süresi 55'er dakika, sınavların aynı anda başlaması gerektiğinden özel eğitime ihtiyacı olan öğrencilerin ders yazılıları arası dinlenme süresinin 15'er dakika olacağı vurgulandı.

GEÇ GELEN ÖĞRETMENE GÖREV VERİLMEYECEK

Sınavın uygulamasında herhangi bir sorun yaşanmasına mahal vermeyecek şekilde, salon görevlisi olarak yeterince asıl ve yedek öğretmen görevlendirmesi yapılacak. Sınav görevine sınav başlamadan önce zamanında görevine gelmeyen öğretmene ücret ödemesi yapılmayacak ve bu öğretmenlere Bakanlık sınav uygulama takviminde yer alan diğer sınavlarda görev verilmeyecek. Sınav görevine gelmeyen ya da süresi içerinde gelmeyen öğretmenlerin yerine yedek öğretmenler görevlendirilecek. Öğretmen görevlendirmelerine ilişkin iş ve işlemler zamanında yapılacak ve tüm öğretmenlere tebliğ edilecek.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.