Mektebim, Eğitim Yayıncılığına Emin Adımlarla Hazırlanıyor

Mektebim, Eğitim Yayıncılığına Emin Adımlarla Hazırlanıyor
Ülkemizde eğitim yayıncılığına verilen önem her geçen gün artmakta ve özellikle eğitim kurumlarının kendi yayınlarını hazırlama konusu gündeme gelmektedir.
Bu amaçla yola çıkan Mektebim, Milli Eğitim müfredatında yer alan derslerin temel ve yardımcı kitaplarını oluşturmak, okul içi etkinlik, kişisel gelişim gibi öğrencilerin ihtiyaçlarına cevap vermek ve okul öncesinden üniversiteye kadar tüm öğrencilerin bir üst sınıf ya da kademeye geçebilmeleri için uygulanan sınavlara yönelik yayın hazırlamak amacıyla Ocak 2017’de Mektebim Yayınları’nı oluşturdu.
 
2017-2018 eğitim öğretim yılında alanında uzman kişilerden oluşturduğu yayın kuruluyla, zenginleştirilmiş eğitim içerikleri ve öğretim materyalleri üretmek ve öğrenmeyi ihtiyaçlara göre şekillendirmek amacıyla çalışmalarına hız veren Mektebim, yayınlarını basılı ve e-kitap olmak üzere iki ayrı grupta hazırlayarak yurt içi ve yurt dışında hizmet vermeyi hedefliyor.
 
Kaliteden ödün vermeden ihtiyaca yönelik tasarımlar yaparak, dijital ve baskılı içerik üretmeyi, dağıtmayı ve satışını gerçekleştirmeyi hedefleyen Mektebim Yayınları, dijital yayıncılık uygulamalarını da eğitim dünyasına sunmayı planlıyor.  Dünyada mobil cihazların toplam kullanım oranının % 94’ lere ulaştığı günümüzde, internet erişimli mobil cihaz kullanımı % 40’larda, bu oran içerisinde mobil eğitim uygulamalarının 2018’e kadar % 28 geleceğini öngören araştırmaları baz alarak mobil eğitim uygulamalarına önemli yatırımlar gerçekleştirecek olan Mektebim, 2019-2020 eğitim öğretim yılında farklı markalarla yayın sektöründeki yerini alacak.
 
“Farklı eğitim kademelerine özel yayınlar…”    
Bu yıl 8. Sınıflar için TEOG’a yönelik Türkçe, Matematik, İnkılap Tarihi, Fen Bilgisi, Din Kültürü ve İngilizce soru bankası, 9,10,11,12. Sınıflar için Konu Konu Fasiküller (Üçgenler, Polinom ve Özdeşlikler, Limit ve Türev, İntegral), M-LEAD programına yönelik 1. ve 2. Sınıf için Finansal Okuryazarlık, 2.3. ve 4. Sınıflar için Küresel Farkındalık, 9. Sınıf için İş Dünyası ve 10. Sınıf için Girişimcilik ve İnovasyon, okul öncesi için 4 ve 5 yaşa yönelik Sanart, M+STATION kapsamında Anaokulu 1-2, İlkokul 1,2,3,4 Oyunlar ve Düşünme Becerileri, YGS için Türkçe, Matematik, Geometri, Fen Bilimleri, Sosyal Bilimler Soru Bankaları, YGS ve LYS Matematik Denemeleri ve konu anlatımlı içerikler hazırlandı.
 
“M+STATION’a özel kitaplar geliyor”
Eğitimin ilk yıllarına özel tasarlanan M+Station yayınları, anaokulu ve ilkokul öğrencilerine hitap eden yayınlar olarak hazırlandı. Öğrencilerin kendilerini çok yönlü değerlendirmelerine ve geliştirmelerine imkân sağlayan, oyun ve düşünme becerileri etkinlikleri içeren, görselliği fazla ve 3 boyutlu materyallerle, görsel ve uzamsal ilişkiler, el-göz koordinasyonu gibi özellikleri geliştiren M+Station yayınları, diğer yandan düşünme becerilerini, analiz, akıl yürütme, problem çözme, sistemli ve eleştirel düşünme alanlarının da gelişimi destekliyor. M+Station uygulamaları, öğrencilerin problemleri algılama ve değerlendirme kapasitelerinin geliştirilmesini, farklı bakış açıları oluşturabilmelerini, problemle karşılaştıklarında hızlı ve doğru karar verebilmelerini, bir konuya ve çözüme odaklanma alışkanlığı geliştirmelerini, akıl yürütme ve mantığı etkili bir şekilde kullanma kapasitelerini geliştirmeye yönelik tasarlandı.
 

 
“Yayınlar Müfredata uygun şekilde yenilenecek”
MEB’de hemen hemen her yıl gerçekleşen müfredat değişikliklerine göre basılı ve e-kitap içeriklerini revize ederek farklı soru tipleri ile ürün yelpazesini zenginleştirecek olan Mektebim Yayınları, Mektebim kampüslerinde eğitim gören öğrencilerin ve eğitim dünyasının ihtiyaçlarını göz önüne alarak düzenlemeler yapacak. Dünya çapında, uluslararası fuarlarda yer alarak hem ürünlerini tanıtmak (telif satışında bulunmak) hem de ürün gamını edinilen deneyim ve bilgi ışığında süratlice telifi alınacak ürünlerle de geliştirmek amacıyla hazırlıklarını sürdüren Mektebim Yayınları, Eğitim Yayıncılığının gelişimine de faydalı olabilmek için, çalışmalar gerçekleştirecek. 2017-2018 eğitim öğretim yılında öğrencilerin kendi kitaplarını tasarlayarak, basılı hale getirmesini teşvik edecek yeni bir proje hazırlığı içerisinde olan Mektebim Yayınları, proje tamamlandığında dereceye girecek öğrencileri teşvik etmek amacıyla ödüllendirecek.
 
 
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.