Mektebim Konya Kampüsü öğrencileri, Şeb-i Arus etkinliği düzenledi

Mektebim Konya Kampüsü öğrencileri, Şeb-i Arus etkinliği düzenledi
Mevlânâ Celaleddin-i Rumi’nin Rabb'ine, sevgiliye kavuştuğu ve düğün gecesi olarak bilinen Şeb-i Arus için başta Konya olmak üzere birçok şehirde anma törenleri düzenlendi.

Resmi törenlerin yapıldığı ve Mevlana Türbesi’nin de bulunduğu Konya’da Mektebim öğrencileri Mevlana’yı andı. Konya İl Halk Kütüphanesi’nde sergilenen Ankara, İzmir, Afyon, Antalya ve Konya’da okuyan öğrencilerin yaptığı yağlı boya tablolar büyük ilgi gördü. “Siyah Beyaz Sema” konseptiyle hazırlanan sergi Konya’dan sonra İstanbul, Ankara, İzmir, Adana, Afyon, Antalya ve daha birçok ilde sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

 

Yaşadıkları şehrin değerlerine sahip çıkmak amacıyla, evrensel bir değer olan Mevlana’nın Konya’ya gelişini,  Şems-i Tebrizi ile tanışmasını ve hayatı vuslatını inceleyen Mektebim öğrencileri, 8-17 Aralık tarihleri arasında Şeb-i Arus etkinlikleri düzenlediler. Hafta boyunca şerbet, Mevlana şekeri ve gül lokumu ikram eden öğrenciler, velileri ile birlikte “Semazen Figürü Atölyesi”nde Cam Sanatı Ustası Veysel Gümüş ile bir araya gelerek camdan Mevlana figürleri yaptılar. Tasavvuf enstrümanları eşliğinde Mevlana Celalettin Rumi şiirleri seslendiren öğrencilere 2 semazen eşlik etti. Drama bölümü tarafından hazırlanan “Aşk Olsun” tiyatro gösterisi, ebru atölyesi, tasavvuf korosu ve ney dinletisi ile anma töreni sona erdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.