Mektebim tarihin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor

Mektebim tarihin önemli isimlerini ağırlamaya devam ediyor
Mektebim Tarih Bölümü tarafından düzenlenen “Dünden Yarına Tarih Konuşmaları”, alanında uzman birçok önemli ismi ağırlamaya devam ediyor.
 Mektebim’in tüm kampüslerinde farklı isimlerin katılımıyla düzenlenen “Dünden Yarına Tarih Konuşmaları”nın geçtiğimiz hafta konukları Fizik Bilimci ve Bilim Tarihçisi Prof. Dr. Önder Orhun, Medeniyet Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi ve Ortaçağ Tarihçisi Prof. Dr. Cihan Piyadeoğlu,  2011 yılında Türk Tarih Kurumu 80. Yıl Bilim ve Teşvik Ödülü’ne, 2012 yılında ise Türk Ocağı 100. Yıl Ziya Gökalp İlim Teşvik Armağanı’na lâyık görülen Dokuz Eylül Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Erkan Göksu ve Milli Savunma Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Afyoncu oldu. Yalova, İzmir Güzelbahçe, İstanbul Ümraniye ve Fatih kampüslerinde gerçekleşen söyleşilerle tarihi masal olarak dinleyen değil, inceleyip araştıran ve yarınlara ışık tutan gençler yetiştirmeyi hedefleyen Mektebim, ünlü tarihçelerle öğrencileri bir araya getirdi.

Fizik ve bilim dünyasına damga vuran; Johannes Kepler, Galileo Galilei, Peter Higss, Nikola Tesla, Nicolaus Copernicus, Albert Einstein gibi düşünürleri   bilimin tarihsel düzleminde öğrencilere aktaran Prof. Dr. Önder Orhun, 21. yüzyıl becerileri, robot teknolojisi ve fiziğin geleceği hakkında görüşlerini aktardı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.