Mektebim’in 204 okulunda ders zili çaldı

Mektebim’in 204 okulunda ders zili çaldı
Her kademeden 18 milyona yakın öğrencinin okula başladığı 2018-2019 eğitim öğretim yılının ilk zili çaldı. 28 ilde faaliyet gösteren, 65 kampüsü ve 204 okulu bulunan Mektebim’de öğrenciler yeni eğitim öğretim yılına “merhaba” dedi.

17 milyon 749 bin 876 öğrenci ve 1 milyon 75 bin 196 öğretmen bugün yeni eğitim öğretim yılına başladı. 18 Ocak 2018’e kadar devam edecek olan ve 21 Ocak-1 Şubat 2018 tarihleri arasında yarıyıl tatili yapacak olan öğrenci ve öğretmenler 2018-2019 eğitim öğretim yılını 14 Haziran 2018’de kapatacaklar. Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, Silivri Kampüsünde katıldığı açılış töreninde açıklamalarda bulunarak, öğrenci, öğretmen ve velilere seslendi.


O
kul öncesi eğitime verilen önemin arttığını belirten Kalko, “Bu yıl eğitimin ilk kademesi olarak kabul ettiğimiz okul öncesinde önemli bir artış olduğunu görüyoruz. Çocuklarımızın bu kademeden başlayarak eğitim hayatlarını sürdürmeleri olumlu birçok durumu da beraberinde getirecektir. Sağlıklı, mutlu ve başarılı bir eğitim hayatlarının olması bizler için çok önemli.


Öğrencilerimize naçizane tavsiyem, vatanınıza milletinize ve geleceğinize sahip çıkın. Çağdaş muasır medeniyetlere ulaşabilmek için bilimin ışığından faydalanın.  Geleceğimiz sizlersiniz. Sizlere güveniyoruz ve her zaman yanınızdayız. Eğitim önemli bir iş. Bir eğitim girişimcisi olarak öğretmenlerimizin geleceğin mimarları olduklarını düşünüyorum.


Öğretmenlerimiz sevgi, ilgi ve özverileriyle bilgi ve tecrübelerini çocuklarımıza aktaracak ve geleceği inşa edecekler. Velilerimizin de çocuklarımıza yol açması hata yapmalarına izin vermesi gerekiyor. Üreten, girişimci, inovatif bir nesil yetiştirmek istiyorsak onlara fırsat vermeli ve desteklemeliyiz. “İcat çıkarma” dediğimiz bir nesilden bir şey bekleyemeyiz. Onlara yol açmalı ve yanlarında olmalıyız.” dedi. Konuşmasının sonunda Kalko, tüm öğrenci ve öğretmenlere başarı dolu yeni bir eğitim öğretim yılı geçirmelerini diledi.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.