Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 91 Bin Öğrencinin Boşta Kalması Üzerine Harekete Geçti

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 91 Bin Öğrencinin Boşta Kalması Üzerine Harekete Geçti
LGS yerleştirme sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından, 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bininin boş olmasına rağmen 91 bin öğrencinin boşta kalması, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'u harekete geçirdi.
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, LGS yerleştirme sınav sonuçlarının açıklamasının ardından 1 milyon 268 bin kontenjanın 342 bininin boş olmasına rağmen 91 bin öğrencinin boşta kalması sonrası harekete geçti.


SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Yerleştirme sonuçlarının açıklanmasının ardından yaklaşık 11 aydır bu sistemi kurgulayan Muhterem Kurt, Bakanlık bürokratlarına ve Bakan Ziya Selçuk'u eleştirmişti. Yerleştirmenin algoritmanın değiştirilmesi nedeniyle yapılamadığı iddia edilmişti.Bunun üzerine Bakan Ziya Selçuk harekete geçti. Milli Eğitim Bakanlığı'nda LGS yerleştirmesiyle ilgili açıklamalar yapan Muhterem Kurt ve sorumlular hakkında soruşturma başlatıldı.

Öğrencileri mağdur olmasında sorumluluğu bulunan MEB bürokratları ise görevden alındı. Yerleştirme işlemlerinden sorumlu Muhterem Kurt'un sağ kolu olarak bilinen Ölçme Değerlendirme Genel müdürü Bayram Çetin ve YEĞİTEK Genel Müdürü Bilal Tırnakçı da görevden alındı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.