Mimar Sinan Eğitim Kurumları Okul Aile birliğinden söyleşi

Mimar Sinan Eğitim Kurumları Okul Aile birliğinden söyleşi
Türkiye’nin en prestijli eğitim kurumlarından biri olan Mimar Sinan Eğitim Kurumları Okul-Aile İşbirliği kapsamında bugün Prof. Dr. Acar Baltaş ve Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu’nu ağırladı.

Mehmet Ayrancıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen seminerin ilk oturumunda Prof. Dr. Acar Baltaş,”Yılmaz ve Özyeterliliği Yüksek Çocuklar Yetiştirmek“başlıklı söyleşisinde; başarılı olduğu zaman kendisini değerli hisseden çocuk başarısız olduğunda hem olumsuz duygularını yönetmekte zorlanır hem de aslında ne olursa olsun birey olarak değerli olduğunu kabul etmekte zorlanır. Bunun sonucunda da başarısızlığının nedenini kendi dışında aramaya yönelir (öğretmen öğretmediği yerlerden sordu) , çok kolay yalan söyler ve fırsat varsa da hile yapar(haketmediğine el uzatır, örneğin kopya çeker). Akademik başarısına odaklanan ailesinin arada verdiği iyi, doğru ve dürüst olmak yönündeki nasihatlerin hiçbir anlamı yoktur ifadelerine yer verdi.

Bir saatlik yemek molasının ardından seminerin ikinci oturumunda ise Deprem ve Afet Yönetimi  eğitimi veren İTÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, “Afet  çadır kurmadan öteye gitmelidir. Söz konusu olan insan hayatı olunca yapılacak olan planlama ve çalışmalar daha büyük bir önem kazanmaktadır. Afetlerin üstesinden gelinebilmesi için afet öncesi,  afet esnasında ve afet sonrasında yapılacak olanlar kısa, orta ve uzun vadeli bir planlama çerçevesi içerisinde irdelenmelidir. Bu çalışmalar afetlerle ilgili bireysel hazırlıktan kurumsal hazırlığa kadar önemli altyapısı olan süreçleri içermelidir” dedi.  İlk  72 saatin çok önemli olduğunu söyleyen konuşmacı, bu bilinçle toplum tabanlı afet yönetimi ve beceri eğitimlerinin olması gerektiğini bu anlamda da halkın eğitiminin önemli  olduğunu vurguladı.İki farklı konu ve konuşmacıya ev sahipliği yapan Mimar Sinan Eğitim Kurumları, tüm öğretmen ve velilerine katılımlarından dolayı teşekkür etti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.