MİNİK ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

MİNİK ÖĞRENCİLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ
Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün düzenlediği “Geri Dönüşüm Eğitimleri’’ ilçedeki ana okullarında başladı.
Atakent 2. bölgede eğitim veren Etki Koleji kreşinde minik öğrencilerle buluşan Çevre Mühendisi Mürşide Çetin Evirgen, görsel ve uygulamalı şekilde öğrencilere geri dönüşümün faydalarını anlattı.

“DOĞAL KAYNAKLARIMIZ SONSUZ DEĞİL’’

Öğrencilere geri dönüşüm konusunda bilgiler veren Evirgen, “Geri dönüştürülebilen maddeler, cam, kâğıt, alüminyum, plastik, piller ve elektronik atıklardır. Geri dönüşümün faydalarını özetlemek gerekirse, doğal kaynaklarımız korunur, enerji tasarrufu sağlar, atık miktarı azalır ve geri dönüşüm ekonomiye katkı sağlar. Kâğıt yapımı için ağaçlar kesiliyor. Cam yapmak için taş ve kum kullanılıyor, ambalaj veya poşet yapmak için yine doğal kaynaklarımız kullanılıyor. Doğal kaynaklarımızda sonsuz değil ve azalıyor. Bunun bilincinde olarak hareket etmek zorundayız’’ dedi.

“FARKINDALIK ÇOCUKLARDAN AİLELERE TAŞINMALI”

Geri dönüşümün en önemli basamağının kaynağından ayırmak olduğunu belirten Evirgen, bu eğitimin çocuklarla başlamasının önemine dikkat çekerek, “Bu iş çocuklarla başlayıp evlere yayılmalı ve gelecek nesiller de kendiliğinden bu ayrımı yapan kişiler olmalıdır” diye konuştu.

1 YILDA 70 BİN KİŞİ BİLGİLENDİRİLDİ

Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, 2016 yılı boyunca 70 bin kişiyi geri dönüşüm konusunda bilgilendirdi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.