Öğrenciler Karnelerini Başkan Cem Kara'dan Aldı

Öğrenciler Karnelerini Başkan Cem Kara'dan Aldı
Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, yarıyıl tatili nedeniyle İlkem Koleji’nde düzenlenen karne törenine katılarak öğrencilerin mutlu günlerinde yanlarında oldu.

2017-2018 Eğitim Öğretim yılının ilk yarısı bugün tamamlandı. İlkem Koleji’nde düzenlenen törene katılan Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, öğrencilerin karnelerini dağıttı. Karnelerini alan öğrenciler, yarıyıl tatiline girmenin sevincini yaşadı.

Çocuklarınızı sevin, çocuklarınıza inanın

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara, İlkem Koleji Yönetim Kurulu’na, Öğretmenlerine ve Okul Müdürüne teşekkür ederek başladığı konuşmasında,” Öncelikle sizlerle birlikte olmaktan büyük mutluluk duyduğumu ifade etmek isterim. Çok değerli anneler, çok değerli babalar, sevgili çocuklarımız sizler bir eğitim öğretim döneminin yarısını tamamladınız. 15 günlük bir tatile çıkacaksınız. Öncelikle hepinizin doya doya tatili yaşamanızı dilerim. Öğrenci velilerimiz, başarısız öğrenci yoktur. Çocuklarınızı sevin, çocuklarınıza inanın, çocuklarınıza gülün. Onları ne kardeşleriyle, ne de diğer öğrencilerle yarıştırmayın, bir yarış içerisine sokmayın. Hayatta yaptığımız en büyük yanlışlardan bir tanesi ebeveyn olarak,  maalesef budur. Bunu yapıyoruz ve sınavda başarılı olan çocuğumuzu çok seviyoruz. Sınav bir ölçü değildir. Hayatın kendisi çok daha farklıdır. O nedenle doğru seçeneği bulmak her zaman başarı değildir. Çocukların her birisi ayrı bir karakter, ayrı bir yetenektir. Sizin yapmanız gereken onların içerisinde var olan yetenekleri ve kabiliyetleri öğretmenleri ve okulla birlikte ortaya çıkarmaya çalışmaktır. Bu ülkede herkes mühendis, doktor, devlet memuru olmuyor, bu ülkenin çok değişik branşlarda insan gücüne ihtiyacı var. Atçılıktan anlayan seyise de ihtiyaç var kasaplıktan anlayan insana da ihtiyaç var, takı tasarım okuması gereken öğrenciye de ihtiyaç var. Demircilik ustasına, duvar ustasına da ihtiyaç var. O nedenle çocuklarınızın yeteneğini keşfetmesi için çaba sarf edin, onları sevin, onlara inanın. Onları teknoloji çağında en iyi bilgi ve birikimle donatın.  Öğretmenlerinize güvenin. Çocuklarınızı emanet ettiğiniz okullara güvenin. Ben bu mesleği 25 yıl yaptım. İnanın ki, çocuklarınızın üzerine ne kadar titriyorsanız okuldaki öğretmenler ve idarecilerde sizin gösterdiğiniz hassasiyeti gösterip, onları yaşama en iyi şekilde hazırlamaya çalışıyor.

Pırıl pırıl bir kolej oluşturulmuş, pırıl pırıl genç ve tecrübeli öğretmenleriniz bir araya gelmiş. Eğitimde istenilen sonuçları almak bugünden yarına, başarılabilecek bir iş değildir. Bunu hiçbir zaman unutmayın. Çocuğunuz okulda istediğiniz seviyeye, karaktere bürünecek, böyle bir şey yok. Yaşam devam ettiği müddetçe eğitimde, öğretimde gelişmekte devam ediyor. Eğitim bir sabır işidir. Bu sabrı hepiniz hem kendinize, hem çocuklarınıza hem okula karşı göstermelisiniz. Ben belediye başkanıyım ama onun ötesinde benimde bir mesleğim var. Ben de bir öğretmenim, 10 yıl önce istifa ettim ama 25 yıl öğretmenlik yaptım. Bu ülkenin geleceği olan çocukları yetiştirmek için gece gündüz çalıştım. Her birinize bu tatil döneminde çocuklarınızla birlikte sağlık, huzur diliyorum. İnşallah iyi bir tatil dönemi geçirirsiniz ve tatilden sonrada çocuklarımız 2. döneme en sağlıklı bir şekilde başlarlar” dedi.

Törende daha sonra öğrenciler ve Başkan Cem Kara hep birlikte pasta kesti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.