ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ

ÖĞRENCİLERE BAĞIMLILIKLA MÜCADELE SEMİNERİ
Küçükçekmece Belediyesi tarafından düzenlenen “Bağımlılıkla Mücadele Seminerleri” kapsamında PAGEV Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde Uzman Psikolog Aile Danışmanı Sema Balık Okutan öğrencilerle bir araya geldi.

Küçükçekmece Belediyesi’nin madde bağımlılığı ile mücadele etmek amacıyla hayata geçirdiği Bağımlılıkla Mücadele Danışmanlık ve Rehabilitasyon Merkezi’nin çalışmaları ile ilgili Psikolog Merve Yıldız öğrencileri bilgilendirdi. 



“BAĞIMLILIK BAŞLADIĞINDA BEYİN GİT, KULLAN DER DURMA İŞLEVİNİ YİTİRİR”


Ardından Psikolog Sema Balık Okutan, madde bağımlılığı ile ilgili mücadele konulu seminerde, uyuşturucunun beyin üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekti. Okutan, öğrencilere, “ Uyuşturucular en çok beynin sinir hücrelerini etkiler. Beynimizin aktifliğini azaltır. Hafıza gücünü azaltır. İnsanlar;  merak, arkadaş çevresine özenme, farklı gözükmek, sorunlarından kurtulmak, bir kereden bir şey olmaz, bana bir şey olmaz düşünceleriyle uyuşturucuya başlarlar. Beyin, bir süre sonra git, kullan yönlendirmesi yapar. Ancak, durma işlevini yitirmeye başlar. Çünkü uyuşturucu kişiye geçici keyif verir. Bu yüzden hayatınızın virajlarını iyi alın, hesabınızı iyi yapın. Bağımlılık başladığında bunun yükünü ömür boyu çekecek olan sizlersiniz” sözleriyle seslendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.