“Öğretmelere ayrıcalıklı bir statü tanınmalıdır”

“Öğretmelere ayrıcalıklı bir statü tanınmalıdır”
Bir ulusun çağdaş ülkeler düzeyine erişebilmesinin; nitelikli eğitim sistemi ve bilimsel yöntemlerle olabileceğinin altını çizen Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Türkiye’nin gerçekten kalkınmasını istiyorsak, ülkenin mimarları olan öğretmen

24 Kasım Öğretmeler Günü nedeniyle bir açıklama yapan Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün; “Türk Milli Eğitim sisteminin çok iyi bir rotaya oturtulduğu takdirde, fiziki altyapısını tamamladığı takdirde, sistem ikide bir değiştirilmediği takdirde Türkiye’nin önü açıktır” dedi.

 

“Mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz”

 

Başkan Dr. Hasan Akgün açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, onun gibi ve ondan sonrada bu ülkenin geleceğine ışık tutan çağdaş düşünce anlayışına sahip öğretmenlerle Türkiye çağdaş medeniyet düzeyine ulaşabilir. Her gelen yeni siyasi anlayışa göre yeniden şekillenen milli eğitim sistemi ve bu sistemin yetiştireceği Türk gençliği büyük sıkıntılar yaşayacaktır. Kuşkusuz ki, bu sıkıntı Türkiye’nin de geleceğine yansıyacaktır. Türkiye bu anlayıştan kurtulup, Büyük Atatürk’ün gösterdiği çağdaş medeniyet düzeyine ulaşacaksa, müspet bilimle donatılmış gençleri yetiştirerek çağdaş eğitim sistemini tercih etmelidir. Bu umudumuzu sürdürürken,  çağdaş medeniyet yolundaki mücadeleyi de asla bırakmamalıyız.

 

“Hatıraları önünde saygı ile eğiliyorum”

 

Atamasını bekleyen öğretmenlerin durumuna da dikkat çeken Başkan Akgün; açıklamasını şu şekilde sürdürdü:

“Ben öğretmen olduğum okuluma ve öğrencilerime kavuşmak istiyorum” diye atamasını bekleyen, o gencecik öğretmen arkadaşlarımızın bir an önce okullarının bahçesinde koşan o cıvıl cıvıl çocukların sesleriyle kulaklarının dolmasını temenni ediyorum. Umarım ki bir an önce atamaları yapılır ve öğretmenlik gibi kutsal olan mesleklerine başlarlar.

Bir başka temennimde, eğer Türkiye’nin kalkınmasını istiyorsak, eğer bu ülkenin mimarları olarak siz değerli öğretmenleri kabul ediyorsak, bu ülkenin geleceğini şekillendirecek olan siz değerli öğretmenlerimiz için daha iyi şartlar ve sosyal haklar içeren bir düzenlemenin hayata geçirilmesidir.  Ülkesinin kalkınması için, gelecek nesillere ışık tutabilmek için gecesini gündüzüne katarak mesleğini icra eden öğretmenlerimize farklı bir statü verilmelidir.

Bu vesileyle; geleceğimizin mimarları olan bütün öğretmenlerimizi saygı, sevgi ve minnetle selamlıyorum.

Ayrıca başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, bu kutsal görevi icra ederken hayatını kaybeden şehit öğretmenlerimiz ve bugün aramızda olmayan bütün öğretmenlerimizin aziz hatıraları önünde de saygı ile eğiliyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.