ÖĞRETMENLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ

ÖĞRETMENLERE GERİ DÖNÜŞÜM EĞİTİMİ
Küçükçekmece Belediyesi geri dönüşümle ilgili çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor.

Küçükçekmece Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından düzenlenen eğitimde Kanarya İlkokulu öğretmenleri geri dönüşüm konusunda bilgilendirildi.

Programda, Temizlik İşleri Müdürlüğü Çevre Mühendisleri tarafından öğretmenlere ambalaj atıkları, atık piller, atık yağlar, elektronik atıklar ile ilgili önemli bilgiler verildi.

 

FAST FOODLARDAKİ BÜYÜK TEHLİKE

 

Bitkisel atık yağ firma personeli Hasan Ceyhan ise bitkisel atık yağlarla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Ceyhan, fast food yiyeceklerdeki büyük tehlikeye dikkat çektiği konuşmasında, “ Çok kullanılmış yağların içerisine zeytinyağı tozu atıp, zeytinyağı diye piyasaya sürüyorlar. Sahte yağlar Cilvegözü Sınır Kapısı’nda yakalandı. Büyük fast-food restorantları da fazlaca kullanılmış yağları kullanıyorlar. Bu anlamda çocuklarımızı ve biz yetişkinleri büyük bir tehlikeyle karşı karşıya bırakıyorlar. Çocuklarımızı fast foodlardan uzak tutmamız gerekiyor” diye konuştu.

 

İlçedeki okul bahçelerine geri dönüşüm konteynırı ve cam kumbara, sınıflara ise atık pil kutusu yerleştiren Küçükçekmece Belediyesi, geri dönüşümle ilgili farkındalık yaratmayı amaçlıyor. İlçe genelindeki anaokulu ve ilkokullarda görev yapan öğretmenlere yönelik yürütülen çalışmayla, ilçedeki tüm öğretmenlerin geri dönüşüm eğitimiyle buluşturulması hedefleniyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.