Öğretmenlere “Geri Dönüşüm” konulu seminer verildi

Öğretmenlere “Geri Dönüşüm” konulu seminer verildi
Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, ilçe genelindeki öğretmenleri çevre kirliliği, atık pil ve geri dönüşüm hakkında bilgilendirdi.

Çatalca Belediye Başkanı Cem Kara’nın önemle üzerinde durduğu çevre ve geri dönüşüm konusu geleceğimiz olan çocuklarımızın daha bilinçli yetişmesi için çeşitli çalışmalar, projeler ve seminerlerle anlatılmaya devam ediyor.

"Geri Dönüşüm Gelecektir" ve “En Çevreci Okul”  temasıyla yaptığı proje ve faaliyetleri başarılı bir şekilde yürüten ve çevre adına önemli çalışmalara imza atan Çatalca Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, lisanslı firma yetkililerinin de katılımıyla öğretmenlere yönelik “Eğiticilerin Eğitimi” adıyla geri dönüşüm semineri düzenledi. Nazım Özbay Kültür Merkezi’nde düzenlenen “Gelecek İçin Geri Dönüşüm” isimli etkinlikte, çocukların çevre bilincinin gelişmesinde en önemli aktörlerin başında gelen öğretmenlere geri kazanımın önemi, geri dönüşüm yöntemleri ve Türkiye’de uygulanan geri dönüşüm sistemleri hakkında bilgi verildi.

Geri dönüşümün önemi ve atık pillerin toplanması ile e-atıkların geri dönüşüm süreçlerinin aktarıldığı seminerde, günümüz dünyasının vazgeçilmezleri arasında yer alan teknolojik aletlere de değinildi. Hayatımızın her alanında yer alan elektronik aletlerin kullanım ömrü dolduktan sonra ne yapılması gerektiği, tehlikeleri ve nasıl dönüştürülmeli konu başlıkları, öğrencilerine aktarmaları üzere Çatalcalı öğretmenlerle paylaşıldı.

Seminer önerilerin değerlendirilmesi ve 2017-2018 yılı okul kampanya afişlerinin öğretmenlere dağıtılması ile sona erdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.