Okul içinde bile İmam Hatip

Okul içinde bile İmam Hatip
Başakşehir’de Akşemsettin Ortaokulu’nun içinde İmam Hatip Ortaokulu açılması velileri isyan ettirdi.
 İstanbul’un yeni ilçelerinden Başakşehir’deki Akşemsettin Ortaokulu’nda bir bina içinde üç farklı okulun olması krize neden oldu. Yeni eğitim ve öğretim yılıyla birlikte aynı binada Akşemsettin İmam Hatip Ortaokulu’nun da açılması sonrası imam hatip öğrencilerine yer açmak için bazı sınıfların birleştirilmesi aileleri kızdırdı.

Eğitim döneminin başlamasına rağmen okulda yaşanan karışıklık nedeniyle 4 gündür eğitim öğretim faaliyeti yapılamadığını savunan veliler önceki gün okul önünde eylem yaptı. Okul Aile Birliği üyesi velilerin de katıldığı eylemde, sınıf mevcutlarının 45’e çıkmasıyla iyi eğitimin imkânsız hale geldiği vurgulandı. Son olarak 6 dersliğin daha imam hatipin erkek bölümü için ayrıldığını öğrendiklerini anlatan veliler, Milli Eğitim yetkililerinin duruma çözüm bulmasını istedi.
Kantin de ayrıldı
Okulun yeni eğitim yılına müdürsüz başladığını söyleyen Okul Aile Birliği üyelerinden Yadigar Akbostancı, “Kız imam hatip bölümüne önce 13 derslik verildi, şimdi de 5, 6 ve 7. sınıflardan 2’şer derslik olmak üzere 6 derslik daha verilecek. Milli Eğitim artık bu okula ‘İmam hatip öğrencisi gönderilmeyecek’ demişti ama göndermeye devam ediyorlar. Biz İmam hatibe karşı değiliz ama bu şekilde de eğitim olmaz. Önce bahçeyi böldüler sonra yemekhane ve kantini. Öğrenciler farklı okullarda oldukları için karşı karşıya gelip, kavga ediyor” dedi.
3’erli oturuyorlar
Bir bina içinde üç farklı okulun olmasının karmaşa yarattığını belirten öğrenci velisi Fatma Duman da, bir süre sonra aynı binanın Kız İmam Hatip ve Erkek İmam Hatip olarak ayrılacağını savundu.
Dersliklerin imam hatipe verilmesinden sonra kendi çocuklarının olduğu sınıfta öğrencilerin sıralara 3’er kişi oturduklarını ve ders süresinin de 45 kişilik sınıf mevcuduna yetmediğini kaydeden Duman, “Pazartesiden beri doğru düzgün eğitim yok. Sınıflarda karmaşa yaşanıyor. Buranın Avrupa standartlarında olduğu söyleniyordu. 25 kişilik sınıfların 45 kişiye çıkarılması öğrenciyi de etkiliyor. Ders süresi de kısıtlı olduğu için öğrenci başına 1 dakika bile düşmüyor” diye konuştu.
Duruma tepki gösteren bir diğer öğrenci velisi Zeynep Kumbasar da, “Talep varsa yeni okul yapılsın. Bir binada 3 okul olur mu? Sınıflar bir an önce eski haline getirilmeli” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.