Örnek okuldan, örnek davranış

Örnek okuldan, örnek davranış
Silivri’de Eğitimde örnek okullardan biri olan Çanta Mahallesi 80. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu idarecileri, Okul Aile Birliği ile birlikte Mostarpark Sosyal Tesisleri’nde “ Kaynaşma ve Paylaşma” yemeği düzenledi. İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet Ay’ın

Silivri Çanta Mahallesi 80. Yıl İlk ve Ortaokulu yöneticileri ve Okul Aile Birliği tarafından Mostarpark Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen kaynaşma yemeğinde, ilçe merkezi ile aradaki eğitim ve hizmet konularındaki mesafenin nasıl kapatılacağı yönünde görüş ve öneriler masaya yatırıldı. Okul Müdürü Birol Çetin, Müdür Yardımcısı Doğan Hayta, Okul Aile Birliği Başkanı Eyüp Aydoğan ve Okul Aile Birliği Başkan Yardımcısı Cihan Güvenir’in konuklarını kapıda karşıladığı yemeğe katılanlar arasında AK Parti İstanbul İl Yönetim Kurulu Üyesi Metin Karakaş, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdürü Ahmet ay, Şube Müdürü Murat Karipçin, Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Devrim uzun, Silivri Belediyesi AK Parti Meclis Üyesi Rıfat Kutlu,  muhtarlar Ömer Ercan ve Hasan Susulu yeraldı.

 

AY; 28 ŞUBAT EĞİTİMDE GERİLEMEYE NEDEN OLDU

 

Gecenin açılış konuşmasını yapan 80. Yıl Cumhuriyet İlk ve Ortaokulu Müdürü Birol Çetin’in ardından söz alan ve özellikle 28 Şubat kararlarının mesleki eğitimi geri plana attığını ifade eden Silivri İlçe Milli Eğitim Müdür Ahmet Ay, “Eğitim kalitesi olarak baktığımızda Silivri, diğer ilçelere oranla çok daha ileri durumda.  Halen birçoğunda çift eğitim yapılırken ilçemiz bu noktada şanslı” dedi. Çanta Mahallesi ile ilçe merkezi arasındaki farkın da kapatılmasının önemli olduğuna vurgu yapan Ay, sıkıntıların olabileceğini ancak elbirliğiyle bunların üstesinden gelinebilmesinin de mümkün olduğuna dikkat çekti.

 

DEMİRAL; OKUL AİLE BİRLİKLERİ ÇOK ÖNEMLİ

Ay’ın ardından söz alan bir diğer imim de AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral oldu. Demiral konuşmasında şunları kaydetti: “ Okul Aile Birlikleri çok önemli bir sorumluluğu üstleniyorlar. Bu nedenle çok önemli oluşumlar olduğunu düşünüyorum. İlçe olarak eğitimde Türkiye ortalamasının üzerindeyiz ve bu da kolej seviyesinde bir eğitime sahip olduğumuzu gösteriyor.  Daha önce bütçenin en büyük payı T.S.K’ne ayrılırken artık bu pay eğitime veriliyor. Dün buna karşı çıkanlar bugün ne kadar haklı olduğumuzu görüyorlar.”

 

DEMİRAL’DEN OKUL MÜJDESİ

 AK Parti Silivri İlçe Başkanı Dilek Demiral konuşmasında, Seymen’de açılacak olan Engelli Okulu’na da değinerek, “ Okul müdürü atanmış durumda. Orada çok güzel işler yapılacak ve engelli evlatlarımıza hak ettikleri eğitim ve değer verilecek. Elbirliğiyle orasını çok güzel bir eğitim yuvasına dönüştüreceğiz” dedi.

 UZUN; BELEDİYE OLARAK GEREKEN DESTEK VERİLİYOR VE VERİLECEKTİR

 Silivri Belediyesi CHP Meclis Üyesi Devrim Uzun da ilçedeki eğitime belediye olarak gereken desteğin verildiğini ve bunun artarak devam edeceğini ifade etti. Yaşanan sıkıntıların mutlaka çözüleceğine dair inancını da dile getiren Uzun, “Bugün buradaki tablo bunu zaten gözler önüne sermekte” şeklinde konuştu.

 ERCAN: HEPİMİZ ELİMİZİ TAŞIN ALTINA SOKTUK

 Gecede son olarak söz alan Çanta Fatih Mahallesi Muhtarı Ömer Ercan da, taşın altına ellerini soktuklarını ve artık mahallelerinden gerek Anadolu Lisesi gerekse Süper Lise düzeyinde daha fazla öğrenci çıkartmak istedikleri yönündeki düşünce ve arzusunu dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.