Silivri'ye yeni okul projesi

Silivri'ye yeni okul projesi
AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve yönetim kurulu üyeleri Silivri Orta Okulu Okul Aile Birliğinin düzenlediği tanışma yemeğine katıldı. Okulun öğretmenler odasında gerçekleşen yemekte konuşan AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş, “ İnşa
Silivri Orta Okulunun düzenlediği, Silivri Kaymakamı Salih Keser,AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karakaş ve yönetim kurulu üyeleri,  İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar, İlçe Milli Eğitim Müdür Yard. Mecit Bayram, Silivri Orta Okul Müdürü Barbaros Doğan, öğretmenler ve bazı veliler katıldı.
Türkiye tarihinde eğitime en çok yatırımı AK Parti hükümeti yaptı
 Toplantıda Okul Aile Birliği Başkanı Süheyla Ünal, İlçe Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar ve İlçe Kaymakamı Salih Keser, organizasyonu yapan aile birliğine ve okullara destek olan kurum ve kuruluşlara teşekkür eden birer konuşma yaptı. Daha sonra söz alan AK Parti Silivri İlçe Başkanı  Metin Karakaş yaptığı konuşmada, “ Bura da İlçe Kaymakamını, Milli Eğitim Müdürünü ve bizleri bir araya getirmek her babayiğidin harcı değildir. Bu nedenle ben okul aile birliğimizi bir kez daha kutluyorum. Bu okul hepimizin, bizlerde siyasiler olarak ne yapabiliriz, nasıl daha iyi eğitim verilmesini sağlarızın düşüncesindeyiz. Şunu gururla söyleye bilirim ki; Silivri sadece merkezden ibaret değil, köyleriyle, mahalleleri ile eğitimde çok ciddi adımlar attık, yatırımlar yaptık. Yapılmaya da devam ediyor. Turgut Reis, Gazi İlköğretim Okulu, Hasan Özvarnalı İlk Öğretim Okulu, Silivri Lisesi ve Piri Mehmet Paşa Mahallesini bir türlü rahatlatamıyoruz. Bunun sebebi ise, bizden önceki dönemlerde burada ki yerleşke planları yapılırken bu tür alanlar çok fazla düşünülmemiş. Bu anlamda düzenleme yapmakta çok zorlanıyoruz. Ama yeni planlarda tedbirlerimizi aldık. Okulları rahatlatacak, belirli nüfus yoğunluklarına göre okullar içinde yeni düzenlemeler yapmak adına ciddi adımlar atıyoruz. İnşallah bu yıl içerisinde de yaklaşık 5 tane okulumuzu Silivri’mize yeniden kazandıracağız. 75.Yıl ve 60. Yıl İlköğretim Okullarımız haricinde.Bu konuda da çok ciddi eğitimle ilgili yatırımlarda yapacağız. Mevcut okullarımızın projelerini de beğenmiyorum. Artık okullarımızın daha fonksiyonel, öğrencilerimizin daha sosyal bir ortamda eğitim göreceği okulların projelendirilmesi adına çalışmalar yapmaktayız. Bizim hükümetimiz Türkiye Cumhuriyeti tarihinde ilk kez eğitime bu kadar çok yatırım yapan hükümet olmuştur. Öğretmenlerimizin özlük hakları İnşallah düzelecek bununla ilgili adımlarda atılıyor.  Ayrıca eğitimde her şeyi devletten beklemek de tabiî ki doğru değil. Eskiden vakıf anlayışı vardı. Şimdi Okul Aile Birlikleri var.  Sorunların çözümü noktasında, yardımcı olmak adına çok büyük katkıda bulunuyorlar. Bizler de elimizden geldiğince okullarımızın sorunlarının çözümüne yardımcı olacağız. Tekrar Okul Aile Birliğimize böyle güzel bir organizasyonu gerçekleştirdiği için teşekkür ediyorum.” Dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.