Silivri,yeni eğitim öğretim yılına yeni okulla 'merhaba' dedi

Silivri,yeni eğitim öğretim yılına yeni okulla 'merhaba' dedi
Silivri’de yeni eğitim öğretim yılı, İl Özel İdaresi tarafından yeni yapılan 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunda yapılan törenle start aldı.
 AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca’nın katılımıyla gerçekleştirilen 2013-20014 Eğitim yılının başla töreninde, Silivri İlçe Milli Eğitim Müdü İkram Kayapınar, 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunun Silivri’ye kazandırılmasında emeği geçen, herkese teşekkür etti. 
Yeni Eğitim Öğretim Yılının başlama törenine, AK Parti Milletvekili Tülay Kaynarca, Silivri Kaymakamı Salih Keser, Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, Silivri eski Belediye Başkanları Selami Değirmenci ve Hüseyin Turan, Belediye ve İl Genel Meclis Üyeleri ile öğrenci velileri katıldı.

Işıklar haricinde herkese teşekkür edildi 
 İl Özel idaresi tarafından Silivri’ye yeni yapılan 75. Yıl Cumhuriyet İlkokulunun yapımında emeği geçenler teşekkür ile onore edildi. 75.Yıl Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Osman Akgül, İl Özel İdaresi’ne, İstanbul Büyük Şehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a,İl Genel Meclis Üyelerine, AK Parti Silivri İlçe Başkanı Metin Karkaş’a, Milletvekili Tülay Kaynarca’ya,Silivri Kaymamı Salih Keser’e, Silivri eski Belediye Başkanları Hüseyin Turan ve Selami Değirmenci’ye, Maranda Gurup Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yıldız’a isimlerini tek tek söyerek teşekkür ederken,Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar’ın ismini söylememesi ve teşekkür etmemesi dikkat çekti.     

Kayapınar öğrencilere tavsiyelerde bulundu
Öğrenciler ve öğretmenler üç ay süren yaz tatilinin ardından 13 Haziran 2014'e kadar sürecek yeni eğitim-öğretim yılı maratonuna başladı. 1. sınıf ve okul öncesi öğrenciler oryantasyon eğitimi nedeniyle her sene olduğu gibi, bu yıl da okula 1 hafta erken başladı. Saygı duruşu, İstiklal marşı ve öğrenci andı okundu. Öğrencilerin şiir ve günün anlamını ilişkin konuşmaların ardından Açılış konuşmasını Silivri Milli Eğitim Müdürü İkram Kayapınar yaptı. Karapınar konuşmasında “Yeni bir eğitim öğretim yılının ilk gününde sizlerle birlikte olmanın Türkiye’nin aydınlık geleceği olan çocuklarımızı yetiştirecek değerli öğretmenlerimizle ve ülkemizin geleceği çocuklarımızla birlikteliğin farklı heyecanı ve gururu içindeyiz “dedi. Öğrencilere tavsiyelerde de bulunan Kayapınar,yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olsun temennisiyle konuşmasını sonlandırdı.

İlk ders Kaymakam Keser’in öğretmenliğinde başladı 
Yapılan konuşmaların ardından Ahenk Sanat Kulübünün minik dansçıları halk oyunları gösterisi törene renk kattı.  Törene katılan protokol üyeleri ve öğrenciler yeni eğitim öğretim yılının kurdelesini hep birlikte kesitler. Kurdele kesiminin ardından Sikivri Kaymakamı Salih Keser’in öğretmenliğinde ilk ders başlatıldı. Protokol üyeleri de ilk derse katılarak, çocuklarla birlikte sırada oturdular. Kaymakam Keser öğrencilere kalem ve defter hediye ederek, yeni eğitim öğretim yılında başarılar diledi. 
Haber/ Fatma Sarıbıyık 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.