SOKAKTAN OKULA PROJESİNE SAĞLIK DESTEĞİ

SOKAKTAN OKULA PROJESİNE SAĞLIK DESTEĞİ
Avcılar’da belediye ve emniyet işbirliği ile 2 yıl önce başlatılan ve 680 çocuğun sokaklardan alınarak okul sıralarına kavuşmasını sağlayan ‘Sokaktan Okula’ projesine sağlık desteği geliyor.



Kamu Hastaneleri Birliği
Tıbbi Hizmetler Başkanı Uzm. Dr. Halim Ömer Kaşıkçı ve Avcılar Murat Kölük Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Bülent Çatıkkaş, Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli’yi makamında ziyaret etti. Uzm. Dr. Kaşıkçı ve Başhekim Dr. Çatıkkaş Başkan Dr. Toprak’ a uygulamaya geçirdikleri andan itibaren birçok çocuğun hayatının iyi yönde değişmesini ve sokakta mendil satan çocukların okul sıralarına kavuşmasını sağlayan ‘Sokaktan Okula’ projesi için teşekkür etti. Ziyarette Kamu Hastanelerinin de projede yer alarak çorbada tuzunun bulunacağının sözü verilirken, sağlıkla ilgili çocuklara acil müdahale gerektiren durumlarda da destek hizmeti verilmesi sağlanacak.


KENT ENSTİTÜLERİNDE DE SANAT EĞİTİMLERİ ALIYORLAR



Avcılar Belediye Başkanı Dr. Handan Toprak Benli de duyarlılıklarından ötürü meslektaşlarına teşekkür ederken; “ Avcılar’da dolaşıldığı zaman sokakta mendil satan ya da dilenen çocuk olmadığı görülür. Biz bununla ilgili yaklaşık 2 yıl önce bir proje yaptık. ‘Sokaktan Okula’. Bu mülteci çocukları da içeriyor, roman çocukları da, diğer çocukları da. Sokakta çocuk görüldüğünde bize haber veriliyor. Kamuda işbirliği ile biz bu sorunu çözdük. Çocuğu sokaktan emniyet kanalı ile alıyoruz. Emniyet müdürlüğünde görevli Psikolog polis tarafından çocuk sokaktan alınıyor. Adresine gidiliyor ve aynı zamanda bize bilgi veriliyor. Sağlık ve sosyal destek ekiplerimiz de derhal giderek çocukla ilgili olarak ön koşulları oluşturuyorlar. Sonra çocuk Milli Eğitimle yapılan işbirliği sonucu okula başlatılıyor. Eğer okulun tatil olduğu zamana denk gelmiş ise bizim Kent Enstitülerimiz var. Burada çocuklara kültür ve sanat eğitimleri, Türkçe eğitimlerinden müzik ve spor alanındaki eğitimlere kadar hepsini veriyoruz” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.