SORUMLU ÇOCUKLAR İÇİN BU KURALLARA DİKKAT

SORUMLU ÇOCUKLAR İÇİN BU KURALLARA DİKKAT
Küçükçekmece Belediyesi, Kadın Aile Hizmetleri Sağlığı Koruma Hizmetleri’nin katkılarıyla ‘’Çocuklarda Sorumluluk Bilincini Geliştirme’’ isimli söyleşi programı düzenledi. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşen programda Uzman Psikolog Aslı Karas

 

EN ÖNEMLİ FAKTÖR, ANNE VE BABA’NIN TUTUMLARIDIR


Çocuklara sorumluluk yüklerken anne ve babanın nasıl davranması gerektiğini anlatan Karasaç, “Aileler sabırlı ve kararlı olmalıdırlar. Birçok vakada ailelerin kararlı olmadıklarını görmekteyiz. Anne ve babaların tutumları çocukların özgüveninin gelişmesinde en büyük faktördür. Çocuklara birey olma hissini yaşatmalısınız. Hedefe doğru gittiğiniz her yolda çocuklarınızı ödüllendirmelisiniz. Burada önemli olan kararlı, detaylı ve sabırlı olmaktır” diye konuştu.

 

“SORUMLULUK BİLİNCİ ÇOK ÖNEMLİDİR”


Sorumluluk bilincini çocuklara kazandırılmasının öneminden bahseden Karasaç, '' Kazanılan her beceri çocuğun bireyselleşmesinde, bağımsız ve kendine yeten bir birey olmasında önemli ilk adımdır. Çocuklar sorumluluk sahibi ise kurallara uyar ve başka insanlara saygı duymayı bilir. Sorumluluk bilinci çok önemlidir. Sorumluluğu çocuğa vermediğiniz sürece onlardan bir şeyler beklemek çok zordur’’ dedi.


“ÇOCUKLARINIZA DAVRANIŞLARINIZLA ÖRNEK OLUN”


Çocukların davranışlarını anne ve babadan örnek aldığını dile getiren Karasaç, “Çocuklarımıza öğüt vermek yerine davranışlarımızla örnek olmalıyız. Çocuklar duyduklarını değil gördüklerini öğrenirler ve uygularlar. Çocuklarınızın size bağımlı olduğunu düşünüyorsanız koruyucu tutumunuzu değiştirin. Sürekli sorumsuz davranan çocuklar, anne babaları tarafından sorumlu davranılmaya izin verilmeyen çocuklardır’’ diyerek ebeveynlerin sorularını yanıtladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.