SOSYAL MEDYAYI DOĞRU KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİDİR

SOSYAL MEDYAYI DOĞRU KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİDİR
Küçükçekmece Belediyesi’nde görevli stajyer öğrencilere, “CV Hazırlama ve Mülakat Teknikleri Eğitimi’’ verildi.

Küçükçekmece Belediye Binasında İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü ile Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü işbirliğinde düzenlenen eğitimde, İstanbul Aydın Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Program Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ercan Öge, öğrencilere CV hazırlama ve kendi kariyerlerini planlama konularında bilgi verdi.

BİLGİ GÜÇTÜR

Öğrencilere bilginin gücünden bahseden Öge, “Hayatta her zaman nota değil, başarıya yönelin ve fikirlerinizi her zaman söyleyin. Bilgiyi geliştirin ve her zaman sürdürülebilir bilginin gerektiğini unutmayın. Bilgi güçtür ve boş çuval hiçbir zaman ayakta durmaz. İş yaşamında da ayakta kalmak istiyorsanız bilginin gerekli olduğunu bilmelisiniz’’ dedi.

İŞ YAŞAMINIZDA YARATTIĞINIZ FARK KADAR VARSINIZ

İş hayatındaki farklılığa değinen Öge, “İş yaşamında en önemli anahtarlar bilgi, çalışkanlık ve disiplindir. Bu üç şeye sahipseniz her zaman başarılı olursunuz. Sürekli kendimizi geliştirmek ve bilgili olmak zorundasınız. İş yaşamınızda yarattığınız fark kadar varsınız. Önemli olan bilgiyi ve kendinizi geliştirmelisiniz’’ dedi.

SOSYAL MEDYA GÜNÜMÜZDE DİJİTAL CV NİTELİĞİNDEDİR

Sosyal medyanın günümüzdeki geldiği son noktayı anlatan Öge, “Sosyal medya artık günümüzde bir tür dijital CV niteliğindedir. Kendilerine iş başvurusu yapan adayların sosyal medya hesaplarını inceliyorlar. Özellikle sosyal medya ve kariyer ilişkilerinin arttığı bir dönemde hepimiz için çok önemlidir. Bu nedenden dolayı sosyal ağların kariyerimize etkisi giderek artan bir eğilim göstermektedir’’ dedi.

SOSYAL MEDYAYI DOĞRU KULLANMAK ÇOK ÖNEMLİDİR

Sosyal medyanın hayatımızda yerinden de bahseden Öge, “Günümüzde sosyal medyayı doğru kullanmak çok önemli. Sosyal medya özel yaşamın gizliliğini ortadan kaldırıyor ve sosyal medyanın inceliklerini iyi öğrenmeniz gerekiyor. Teknoloji mahremiyetin önünde engel değildir anacak büyük ölçüde şeffaflık getirir. Sosyal medya denilen bu yeni dünyada yoksanız normal dünya da yok sayılıyorsunuz. Bu nedenle bu dünyanın kurallarını ve önemli inceliklerini bilmek gerekir’’diyerek öğrencilere bilgiler verdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.