TEOG maratonu bugün başladı

TEOG maratonu bugün başladı
Ortaokul 8’inci sınıfta okuyan 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katıldığı TEOG’da birinci gün oturumları Türkçe ile başladı
MEB tarafından bugün ve yarın yapılacak merkezi ortak sınavlara 1 milyon 190 bin 826 öğrenci katılacak. Sınavlar yurt içinde 970, yurt dışında ise 14 merkezde gerçekleştirilecek. Öğrenciler, bugün yapılacak TEOG birinci oturumda Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi derslerinden sınava girecek

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB), Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi kapsamında, 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin gireceği birinci dönem merkezi ortak sınavları bugün ve yarın yapılıyor. TEOG birinci dönem sınavları bugün (23 Kasım Çarşamba) ve yarın yurt içinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülkede, 14 merkezde, 21 okulda, 72 salonda gerçekleştirilecek.

 Boş Soru Bırakmayın Boş Soru Bırakmayın

SAAT KAÇTA BAŞLIYOR?

Toplam 1 milyon 190 bin 826 öğrencinin katılacağı sınavlarda, yurt içi ve yurt dışındaki merkezlerde oturumlar, saat 09.00, 10.10 ve 11.20’de başlayacak. Teneffüs araları 30 dakika olacak. Sınav, tüm merkezlerde eş zamanlı düzenlenecek.

Öğrenciler, bugün yapılacak birinci oturumda, Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi, perşembe günkü ikinci oturumda da fen ve teknoloji, TC İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınava giriyor.

Her ders için dört seçenekli çoktan seçmeli testlerden oluşan 20 soruluk A, B, C, D kitapçıkları kullanılacak ve her bir ders yazılısının süresi 40 dakika olacak.

BUNLARLA SALONA GİTMEYİN, SINAVINIZ GEÇERSİZ SAYILIR

Öğrenciler, olağanüstü haller ve özel durumlar dışında kendi okullarında belirlenen sınıflarda sınava alınacak.

Öğrenciler, bilgisayar özelliği bulunan her türlü cihaz ve saat fonksiyonu dışında özellikleri bulunan saatler ile sözlük, hesap cetveli, hesap makinesi, çağrı cihazı, cep telefonu, telsiz veya radyo gibi iletişim araçlarıyla sınava giremeyecek.

Bunları bulundurduğu tespit edilen öğrencinin sınavı, ihlal gerekçesiyle salondaki görevlilerce hazırlanan tutanakla geçersiz sayılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.