Torpilli katipler deşifre oldu

Torpilli katipler deşifre oldu
Adalet Bakanlığı’nın personel alımlarında ortaya çıkan torpil skandalı genişliyor.
KPSS’de düşük puan almalarına rağmen, mülakatta 100 tam puan verilerek kazanması sağlananların deşifre olmasından sonra yeni taktik geliştirildi. Kamuoyunun tepkisinden çekinildiği için, bu kez sözlüde 98,33, 96,66 gibi küsuratlı puanlar verildi. KPSS’den yüksek not alanlar ise mülakatta 45-50 arası düşük puanlar verilerek elendi

Torpilli katipler deşifre oldu


 Adalet Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü tarafından İstanbul Adliyesi’ne 166 kişi, Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne 50 kişi olmak üzere toplam 216 zabıt kâtibi alacağını açıkladı. 21 Şubat’taki uygulama sınavının ardından, 9-11 Mart arasında 560 aday sözlü sınav için çağrıldı. Bunlardan 216’sı sözlü mülakat sonrası işe alındığı İstanbul Adliyesi internet sitesinden açıklandı. Ancak sözlü sınavda verilen puanlar torpil şüphesini gündeme getirdi. Seçilen 99 adaya 100 puan verilirken, dikkat çekmesin diye diğer adaylara da 90 ve üzerinde küsuratlı puanlar verilmesi iddiaların güçlenmesine neden oldu. Zabıt kâtibi 23 adaya verilen 96,66 puan ve bazı adaylara verilen 98,33 gibi ilginç puanlar torpili saklama telaşı olarak nitelendirildi.


Fakülte mezunları elendi
Zabıt kâtipliği için özel eğitim alan adalet meslek yüksekokulu ile fakülte mezunlarının elenmesi soru işaretlerini artırdı KPSS’de en yüksek puanı alan adaylar, sözlü sınavda çok düşük puanla elendi. KPSS’den 70 alan S.D., 100 sözlü puanıyla zabıt kâtibi oldu. 92 KPSS puanı olan D.E. ise düşük sözlü notu sebebiyle elendi. Lise mezunu A.Ö., 70 KPSS puanı ve 100 sözlü notu ile kâtip olurken fakülte mezunu M.B., 85 KPSS puanına rağmen 65 sözlü puanıyla elendi.
Bakırköy Adliyesi’nde de skandal ortaya çıktı. KPSS’den 70 ve üzeri alan adaylar 40-50 arası mülakat notuyla elendi. Bazı adaylara ise KPSS dikkate alınmadan 90-95 puan verildi. 89 KPSS puanlı E.M., 46,67 sözlü sınav puanı ile elendi. KPSS puanı 70 olan Ö.A, 95 sözlü notu ile kâtip oldu. Bakırköy Adliyesi’ndeki zabıt kâtipliği mülakatındaki torpil skandalının bir benzeri de Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’nde yaşandı. Daha önce işe alınanlara verilen yüksek mülakat puanı, bu defa Çağlayan’daki işe alınacak zabıt kâtiplerine verildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum