TRAFİK PARKI’NDAN ÖZEL ENGELLİ SINIFI

TRAFİK PARKI’NDAN ÖZEL ENGELLİ SINIFI
Engelli çocuklar, Küçükçekmece’deki Türkiye’nin ilk engelli eğitim sınıfına da sahip ‘Trafik Parkı’nda, trafik kuralları ile ilgili geniş kapsamlı bir eğitim aldı.
Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı özel engelli sınıfı, ilçedeki engelli çocukları ağırladı. 


“TRAFİK EĞİTİMİ ENGELLİLER VE AİLELERİ İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Küçükçekmece Belediyesi olarak engelli vatandaşların her zaman yanlarında olduklarını belirten Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, “İlçemizde yaşayan küçük, büyük tüm engelli vatandaşların trafik kurallarını öğrenmeleri bizler için çok önemli. Bu onların ve ailelerinin hayatlarını kolaylaştıracak bir uygulama. Burada uzmanları tarafından özel engelli sınıfında eğitim veriliyor. Bu da ailelerin işini kolaylaştırıyor” dedi.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

Engelli sınıfında öğrencilere barkovizyon eşliğinde teorik verilen genel trafik eğitiminin yanı sıra, trafik parkı içerisinde bulunan hastane, anaokulu, trafik market, üstgeçit, konuk evi ve labirent gibi görsel yapılar kullanılarak uygulamalı eğitim de verildi.  Trafik parkında, karşıdan karşıya geçme, ilk yardım, trafik işaretleri gibi konularda genel trafik eğitimi alan engelli öğrenciler özel eğitim parkurunda ise uygulamalı olarak araç kullanmanın kurallarını öğrendi.

RANDEVU ALMAK İÇİN…

Eğitimler sonunda ise engelli vatandaşlara çeşitli hediyeler verilirken sınıflara ise katılım sertifikası da verildi. Haftada 6 gün hizmet veren Küçükçekmece Belediyesi Trafik Eğitim Parkı Küçükçekmeceli vatandaşlar tarafından yoğun talep görüyor. Trafik Parkı’ndan randevu almak isteyen vatandaşlar 0 (212) 411 08 89 nolu telefonu hafta içi saat 09.00- 16.00 saatleri arasında arayabilir.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.