ULUSOY: DOĞRU NEFESLE SINAV STRESİNİ YENİN

ULUSOY: DOĞRU NEFESLE SINAV STRESİNİ YENİN
Küçükçekmece Belediyesinin düzenlediği ‘Nefes Farkındalığı’ söyleşisine katılan dünya serbest dalış rekortmeni Devrim Cenk Ulusoy, öğrencilere doğru nefes alma tekniklerini anlattı.
TOKİ Atakent Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ndeki söyleşiye katılan Devrim Cenk Ulusoy,  doğru nefes alma tekniklerini anlatarak öğrencilere sınav stresini yenmenin yolarını anlattı.

 
“DOĞRU NEFESLE STRES YÖNETİMİ YAPIN”

 
Günümüzde insanların çoğunun kaygı bozukluğu yaşadığını kaydeden Devrim Cenk Ulusoy, doğru nefes alarak stres yönetimi yapılabileceğini söyledi. Devrim Cenk Ulusoy, “Bütün stresiniz doğru nefes alıp vermekle alakalı. Stres olunca Diyaframınız mideye mideniz de bağırsağınıza baskı yapıyor. Bu nedenle siz stres olduğunuzda mideniz ağrıyor ya da bağırsaklarınız bozuluyor” diye konuştu.

 
“AKŞAM EVDE TELEVİZYON İZLERKEN YAPIN”

 
“Evinize gidince sabah akşam yapabileceğiniz basit bir teknik anlatacağım. Akşam evde televizyon izlerken bile uygulayabilir. Televizyon izlemeyi faydalı bir hale getirebilirsiniz” diyen Devrim Cenk Ulusoy, öğrencilere uygulamalı olarak burundan ve ağızdan doğru nefes almayı gösterdi.

 
“ÖNCE KENDİNİZİ YENİN, SONRA BUNU DIŞARIYA SUNUN”

 
Öğrencilerin doğru nefes teknikleriyle sınavlarda stres yaşamayacaklarını kaydeden Devrim Cenk Ulusoy, “Anlamamız gereken şu; hayat giriş, gelişme ve sonuçtur. Giriş kısmı doğum anınızdır, son kısmı son nefesinizdir. Ama gelişme kısmı algılama kısmıdır. Bir günde biz 23 bin defa nefes alıyoruz. Bu nefeslerin her biri ilk ve son nefestir. İşte bu arada bir tefekkür başlıyor. Bunu yapmak size bağlı. Önce kendinizi yenemezseniz bunu hiçbir şekilde dışarıya sunamazsınız” dedi.

 
“GÜNDE EN AZ 1,5 SAAT ANTREMAN YAPIYORUM”

 
Kendisinin normalin 3 katı bir ciğer kapasitesine sahip olduğunu kaydeden Devrim Cenk Ulusoy, 10 dakika nefesini tutabildiğini söyledi. Ulusoy, günde en az 1 buçuk saat diyafram çalışması yaptığını da kaydetti. Söyleşi sonunda ise öğrencilerin sorularını yanıtlayan Devrim cenk Ulusoy’a okul öğretmenleri teşekkür ederek çiçek takdim etti.



HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.