Üniversiteye girişte parçalı sınav dönemi

Üniversiteye girişte parçalı sınav dönemi
YÖK’ün çalışmalarını tamamladığı yeni üniversiteye giriş modeli ile ilgili, soruları hazırlayan, basan ve sınavı gerçekleştiren SYM’ye henüz talimat gitmedi.
LYS sonuçları ve yerleştirmede yaşanan skandalların ardından istifa eden Prof. Dr. Ömer Demir’in geçen bir ayın ardından hala istifası kabul edilmezken, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da kendisine sunulan adaylar arasından henüz bir tercihte bulunmadı. Yeni üniversite sınav modeli için YÖK ile ÖSYM arasında da henüz bir toplantı yapılmazken, hazırlıkların başlatılabilmesi için modelin tamamlanması gerektiğine dikkat çekildi. Bu noktada ÖSYM Başkanlığı görevinin de kritik önemi bulunuyor.

YÖK’ün açıkladığı tek hafta sonunda çoklu oturumlu üniversite sınav sisteminin ayrıntıları da yavaş yavaş belli olmaya başladı. Haziranda yapılması planlanan sınavın, cumartesi günü Türkçe, tarih ve coğrafya ve dil; pazar günü ise fen ve matematik testlerinden oluşması bekleniyor. Adaylar oluşan sayısal, sözel ve eşit ağırlık puanlarından istediğini kullanarak üniversite için tercihlerini yapabilecek. 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.