ÜNLÜ İSİMLER GELMEYE DEVAM EDİYOR

ÜNLÜ İSİMLER GELMEYE DEVAM EDİYOR
Esenyurt Belediyesi Sürekli Eğitim Merkezinin düzenlemiş olduğu ‘Siyaset Akademisi’ programı geçtiğimiz 8 hafta boyunca olduğu gibi bu haftada ünlü isimleri ağırlamaya devam ediyor.

Siyaset Akademisinin bu haftaki konukları Star Gazetesi yazarı Halime Kökçe, AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, Gazeteci Yazar Cemil Barlas ve AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu.

Bu hafta, 9’ncu haftası olan siyaset akademisinin ilk ders konuğu Star Gazetesi Yazarı Halime Kökçe oldu.

“28 Şubat toplumsal darbedir”

Son birkaç yıl içerisinde yaşanan olayları değerlendiren Kökçe, “Siyaset ve toplum arasındaki ilişkiyi analiz edebileceğimiz bir dönem yaşandı bu dönem 28 Şubat dönemidir. 28 Şubat toplumsal bir darbe dönemidir. Türkiye’de çevrenin taşıyıcı unsurlarını oluşturan çevreler siyasetin içine girmesiyle son 13 yılda Türkiye adeta bir dönüşüm yaşıyor. Siyaset uzun yıllar sosyalizmin kendini ifade edemediği bir mecra olamadı. AK Parti bir sosyolojiyi temsil ediyor ve sessiz yığınların sesi dediğimiz bir misyonu temsil ediyor. Toplumun geneline hitap eden politikanın sahibi AK Partidir.  İslamcı Kürtlerin yeni nesilleri PKK’nın gençlik yapılanmasına doğru kayıyor. Mısırda yapılan darbe süreci ile Türkiye’de yapılmak istenen gezi olayları ile başlayan süreç eş zamanlıdır” dedi.

Halime Kökçe ardından ikinci ders konuğu AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat oldu.

“Ayrılmamız söz konusu dahi olamaz”

9’ncu haftanın 2’nci konuğu olan AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı İffet Polat, “Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşu çok sancılı olmuştur. Bana göre 1. Dünya savaşı hala bitmemiş ve bazılarının istediği sınırlar hala tam olarak çizilmemiştir. AK Parti Türkiye’deki farklı milletlerin ve özellikle Müslümanların özgürleşmesi için çabalar gösteriyor. Bizler 70’ten fazla ırkı tek merkezden 650 sene yönetmiş olan bir imparatorluğun torunlarıyız. Zamanında Kürtlere devlet teklif edildiğinde onlar bu teklifi reddetmişlerdir. Kürt kardeşlerimiz, “Bizler bu topraklarda Türk kardeşlerimizle birlikte yaşıyoruz ayrılmamız söz konusu dahi olamaz” demişlerdi. AK Parti’nin İstanbul’daki kadın üye sayısı 1 milyon 200 bin’in üzerindedir. Dünyada bunun başka bir örneği dahi yoktur. Ak Parti büyük bir mücadelenin sonucudur. Bizler Batıda ne varsa Doğuda da onun olmasını istiyoruz. Nasıl ki ülkemizde Batı ülkelerinin dil okulları varsa kardeşlerimiz olan Kürtlerin ve Arapların da dillerini öğretebilecekleri okullar olsun” dedi.

Polat’ın ardından 3’ncü Konuk Gazeteci Cemil Barlas oldu.

“Bilgi ve vicdan ortaktır”

Siyaset Akademisinin 3’cü konuğu olan Gazeteci Cemil Barlas, “Şuanda yaşadığımız dönem bilgi ve vicdanın ortak olduğu bir dönemdir. İnterneti açtığımızda cevap aradığımız tüm soruların karşılığını internetten bulabiliyoruz. Bugün bir çocuğun cansız bedeninin kıyıya vurması ile birlikte dünyadaki tüm vicdanlardan ortak bir ses çıkıyor. 28 Şubatta medya patronları Başbakanları pijamalar ile elleri cebinde karşılıyor. Algı operasyonları basit olaylar değildir. Bir yalan haber yapıldığında algı operasyonu yapıldı diyorlar. Ama durum böyle değildir ! oy veren tüm vatandaşların verdiği oyun sorumluluğunu bilmesi gerekir” dedi.

Akademinin 9’ncu haftasının son konuğu ise AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin oldu.

“14 Mayıs tarihi bir gündür”

Haftanın son konuğu olan Vekil Şahin, “ Vekillerin yasalara göre iki görevi vardır. Birincisi Yemin ederek göreve başlamak ikincisi ise yasama faaliyetlerinde bulunmaktır. Parlamento açık olduğu sürece sistem doğru işliyor demektir. 14 aylık bir partinin tek başına iktidar olması dünyada tektir. AK Partiden önceki yıllarda 20 bankası batmış, borçları neredeyse hesaplanamayan, bu dönemde ailelerin bile çocuk yapmaktan çekindiği karanlık bir dönemden geçtik. Çünkü ailelerin geleceğe dair umutları yoktu. 3 Kasımdan sonra AK Partinin iktidara gelmesi ile birlikte ülkeye disiplin geldi. Ekonomide ve eğitimde büyük adımlar atıldı. Kadrosu yetersiz, bir şey yapamaz dedikleri AK Parti ülkemizin gelişmesine ve kalkınmasına büyük katkı sağladı. Bugün ekonomimiz dünyanın sayılı ekonomileri arasına girdi. 14 Mayıs 2013 Türkiye’nin borçlarının sıfırlandığı tarihi bir gündür. Borçlarımızın sıfırlandığı gün dönemin Başbakanı ve şimdiki Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan “isterlerse IMF’ye 5 milyar dolar borç bile verebiliriz” dedi. Gezi olaylarının başlamasıyla faiz oranları fırladı ekonomimiz bir miktar geriye düşse de 6 ay gibi kısa bir sürede ekonomiyi rayına oturttuk. Gezi olaylarında başarılı olamayan dış güçler buna istinaden 17-25 Aralık operasyonunu başlattı. Şunu herkes bilsin ki Türkiye’nin ekonomisini durdurursanız, Türkiye borç almaya devam eder. IV. Murad’ın dediği gibi ‘Bugün borç para alan yarın emir alır’, ülkemiz inşallah bir daha böyle durumlara düşmeyecektir ve ekonomimiz istikrarlı bir şekilde yoluna devam edecektir” dedi.

Şahin’in konuşmasının ardından öğrenciler kendi arasında belirledikleri konular üzerinde münazara ederek eğitimin 9’ncu haftasının tamamlanması ile bayram tatiline girildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.