Uzaktan eğitimin uzatıldığını duyuran Bakan Selçuk açıkladı: Sınıf geçme nasıl olacak?

Uzaktan eğitimin uzatıldığını duyuran Bakan Selçuk açıkladı: Sınıf geçme nasıl olacak?
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, koronavirüs tedbirleri kapsamında hazırlanan takvimlendirme çalışmasıyla ilgili açıklama yapıyor.

Koronavirüs salgını nedeniyle 23 Mart'ta başlayan uzaktan eğitim yarın sona eriyor. Bugün kameraların karşısına geçen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitim süresinin 31 Mayıs'a kadar uzattıklarını açıkladı.

Bakan Selçuk'un açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

"Uzaktan eğitimin 31 Mayıs'a kadar devam etmesi kararlaştırılmıştır."

"11 ve 12. sınıfta öğrenim gören öğrencilerin EBA Akademik Destek Platformu'na yoğun talep ettiğinin farkındayız. EBA Akademik Destek Platformu'na destek olan 11 ve 12. sınıf öğrenci sayısı 1 milyona yaklaştı. "

"Uzaktan eğitim süreçlerini bu şekilde devam ettirirken öğrenci ve öğretmenlerimizin yanlarında olmak için psiko-sosyal desteklerimiz de birer birer devreye giriyor. Daha önce ayrı ayrı kılavuzlar yayımlamıştık. Bunların sahada aktif olarak uygulandığını görmekten mutluluk duyuyoruz. "

Telafi eğitimlerine ilişkin açıklama

"Bakanlık olarak bu eğitimlerin sürecini planladık. TV EBA ve yüz yüze yapılacak telafi eğitimi bir bütündür. Bu parçaların her biri öğrencilerin öğretim aşamasından uzaklaşmamasını sağlıyor. Bizlere bu süreç tecrübe kazandırdı. Meslek liselerimizi güçlendirme çabası içindeyiz. "

"Sürekli değişen canlı bir takvim. Durum değiştikçe telafi eğitiminin de gereksinimlerini değiştiriyoruz. 81 ilin milli eğitim müdürleriyle de bir toplantı yapacağız birazdan. Televizyondaki ve internet tabanlı olan eğitim bir telafi eğitimidir. Bütün bunların hepsi öğrencilerimizin gelecekteki öğrenmeleri için zemini sağlamlaştırma çabasıdır. "

Sınıf geçme ile ilgili birinci dönemde alınan notlar geçerli olacak. Ve öğrencilerimiz not ortalamaları kaç olursa olsun bir üst sınıfa geçecekler. İkinci dönemde bir not verilmesi söz konusu değil .Diyelim bir zayıf not olma durumu söz konusu ise herhangi bir şekilde bir üst sınıfa geçecekler. "

LSG SINAVI TARİHİ


LGS tarihiyle ilgili hafta başındaki kabine toplantısının ardından Cumhurbaşkanımız bir açıklama yapacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.