Virüse karşı uzaktan eğitim

Virüse karşı uzaktan eğitim
Koronavirüsü salgının yayılmasının önüne geçilmesi amacıyla okullar 16 Mart’tan itibaren tatil edilirken, Mektebim Koleji bugün uzaktan öğrenim yöntemiyle ilk online dersini gerçekleştirdiğini duyurdu. Kolej, okulların kapalı olacağı iki haftada 15 binden

Dünyayı kasıp kavuran koronavirüsü vakalarının Türkiye’de de görülmesi sonrası okullar tatil edilirken, öğrencilerinin eğitim-öğretim süreçlerinin aksamaması için de eğitim kurumları uzaktan eğitime başladı. Mektebim Koleji de bugün uzaktan öğrenim yöntemiyle ilk online dersini gerçekleştirdiğini duyurdu.İlkokul, ortaokul ve lise öğrencileri için yapılan derslere Türkiye’nin dört bir yanındaki öğrenciler evlerinden bağlanarak, eş zamanlı olarak dersi aktaran öğretmenlerinin sanal sınıflarına katıldılar.Konuyla ilgili olarak Mektebim Koleji Genel Müdürü Servet Özkök “Eğitim ve öğretim kesintiye uğratılamayacak kadar önemli kavramlar. Bu nedenle, Bakanlığımızın aldığı karar sonrasındaki ilk 48 saat içinde ilk dersimizi gerçekleştirdik.” dedi.

Hazırlık süreci devam edecek

Mektebim Koleji’nde derslerin teknolojinin sağladığı imkânlarla kesintiye uğramadan devam edeceğini dile getiren Özkök şunları söyledi: “1. Sınıftan 12. Sınıfa kadar tüm öğrencilerimiz, okulların kapalı bulunduğu süre boyunca eğitimerine distance learning (uzaktan öğrenim) metoduyla online olarak devam edebilecekler. Yaşanan süreç, özellikle ulusal sınavlara hazırlık dönemindeki öğrencileri ve velilerini doğal olarak daha fazla tedirgin ediyor. LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrecilerimizin 350 bin sorudan oluşan dijital platformlarla, online dersler ve sınavlarla  psikolojik danışmanlarımızın da desteğiyle  motivasyon kaybına uğramadan hazırlık sürecine devam etmeleri sağlanacaktır”

Zamandan bağımsız eğitim

Mektebim Koleji Eğitimden Sorumlu Genel Müdür  Yardımcısı Erdem Çıplak ise “ Akademik Kurul üyesi bölüm başkanlarımız ve öğretmenlerimizle beraber, öğrenci odaklı bir süreç kurguladık. Amacımız, öğrencilerimizin zaman ve mekandan bağımsız olarak öğretimlerine kaldıkları yerden devam etmelerini sağlamak… Sistem etkileşimli biçimde senkron olarak ilerleyecek. Dijital ortamda ödevlendirmeler yapılacak ve verilen ödevlerin kontrolleri de sağlanacak. Sistem kurgusu yapılırken öğrencilerin yaş gruplarına bağlı olarak değişen dikkat süreleri göz önünde tutularak farklılaşan yaklaşımlar kullanıldı” dedi. Okulların kapalı olacağı iki haftada 15 binden fazla öğrenciye, 560 saat ders yapacak olan Mektebim Koleji’nin Genel Müdürü Servet Özkök, toplumsal farkındalık ve alınan sıkı tedbirlerle salgının en kısa sürede ve en az hasarla atlatılacağına inandığını söyledi.


 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.