YAZ OKULLARINDA ARALIKSIZ EĞİTİM

YAZ OKULLARINDA ARALIKSIZ EĞİTİM
Esenyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü tarafından tatil döneminde öğrencilere birçok branşta eğitim imkânı sunuluyor. Esenyurt Belediyesi, Yaz Okulları kapsamında 8-14 yaş arası çocuklar eğitim alırken aynı zamanda eğlenceli vakit geçirere

Esenyurt Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü İlçede ikamet eden 8-14 yaş gurubu çocuklara yönelik 2015 Yaz Okulu kapsamında haftanın 6 günü çeşitli branşlarda eğitim imkânı sunuyor. 10 ayrı kültür merkezinde verilen eğitimler sabah saat 09.00 ile 12.00 arası öğlen saat 13.00 ile 16.00 saatleri arasında her bir guruba haftada 3 gün 3’er saat eğitim programları yapılıyor.

Yaz Okulu programlarına katılan öğrenciler eğlenirken öğrenmenin yanı sıra Esenyurt Belediyesi tarafından ayrıca sportif faaliyetlerine katılarak, tarihi-turistik geziler ile çocukların sosyal yönlerini geliştirerek eğitimlerini daha keyifli hale getiriyor.

 

Esenyurt Belediyesi 2015 Yaz Okulu kapsamında ilçede ikamet eden çocuklara verilen eğitimler şu başlıklarda yapılmaktadır;  

DEĞERLER EĞİTİMİ:

Haftalara göre sırasıyla: Sevgi-Yardımseverlik-Sabır-Merhamet-Temizlik-Tasarruf-Özgüven, sınıf içi etkinlikleri ile işlenmektedir.

Büyük İslam Âlimleri: Yunus Emre-Mimar Sinan-Fatih Sultan Mehmet-Mevlana-Ali Kuşçu-İbni Sina-Farabi-Mehmet Akif Ersoy-Abdul Hamit Han) gibi Türk İslam âlimlerini çocuklarımıza tanıttıktan sonra gezi programları ile eğitimler pekiştirilmektedir.

Temel Dini Bilgiler yer almaktadır. Değerler eğitimi ile milli ve manevi değerlere hâkim, İnsani duyguları ön plana çıkaran, Kişisel anlamda kendini yetiştirmiş, kendisi ve toplumla barışık bir birey yetiştirmeye katkıda bulunmak istiyoruz

MÜZİK: Temel müzik ve Nota Solfej gibi bilgiler öğretilecektir. Aynı zamanda öğretmen ve çocuk korosu şarkı çalışması yapmaktadır. Enstrüman çalmak yanında ritmik egzersiz gibi etkinler de yapılmaktadır. Yetenekli öğrencileri tespit ederek kış döneminin bir tür ön hazırlığı planlanmaktadır.

GÖRSEL SANAT: Atık malzemelerin geri dönüşüm yoluyla hayata kazandırılması için resim, taş boyama teknikleri ile çocuklarımızın el-göz koordinasyonunu geliştirerek yaratıcılıklarını geliştiriyoruz.

YARATICI DRAMA:  Oyun yoluyla farklı fikirlere saygı duymayı, eleştirel düşünmeyi, em pati kurmayı, hayır diyebilmeyi, duygu düşünceyi rahat ifade etmeyi, kendini keşfetmeyi öğrenmesine yardımcı olmayı amaçlamaktadır.

İNGİLİZCE:  Konuşma çekingenliğini yenebilmek amacıyla görsel ve yazılı kaynaklar eşliğinde yurtdışı tecrübeli hocalarla hizmet vermekteyiz. Gramer ağırlıklı eğitim yerine müzik ve drama yoluyla günlük hayattaki konuşmayı öğrenmelerine yardımcı olmaktayız.

AKIL OYUNU:  Nim, Speed Stack, Mangala, Reversi, İkara ve Taş Devri Oyunu gibi oyunlar yer almaktadır. Oyunlarımız aynı zamanda hiperaktif çocuklarımıza da yöneliktir.

Akıl Yürütme Becerisi: Mantığa dayalı fikir üretme, Kendi düşüncelerini düzgün ifade etme Bir Problemi analiz ederken tecrübelerini Kullanma,

Problemi çözme becerisi, problemi anlama, kavrama. Çözüm yönteminin seçilmesi, belirlenmesi, Kontrol ve Karşılaşılmış veya gelecekte karşılaşılacak her hangi problemde kolaylık.

İletişim Becerisi: Dünyada yaygın olan ve sevilen zekâ oyunları öğretilmesi, Takım çalışmasının temel kuralları. Takımda görev dağılımlarının yeteneklere göre paylaşılmasının önemi.

Öz Güven Becerisi: Zekâ oyunlarını sevmek, sevdirmek. Zihinden gelişimi hayat hedeflerini belirlerken kullanma. Zekâ oyunları dersinde bireysel veya takım çalışmalarında istekli olma.

Yaz Okulu eğitimi verilen merkezlerimiz:

1.       Esenyurt Kültür Merkezi

2.       Esenkent Kültür Merkezi

3.       Mehterçeşme Bilgi Evi

4.       İncirtepe Kültür Merkezi

5.       Saadetdere Kültür Merkezi

6.       Saadetdere Bilgi Evi

7.       Siteler kültür Merkezi

8.       Yenikent Kültür Merkezi

9.       Yunus Emre Kültür Merkezi

10.   Yunus Balta Kültür Merkezi

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.