YEP ile Geleceğin Dünyasına Hazırlan…

YEP ile Geleceğin Dünyasına Hazırlan…
Kodlama, Küresel Farkındalık, Finansal Okuryazarlık, Elektronik Tasarım, M-Lead ve E-STEM gibi derslerin yer aldığı Yenilikçi Eğitim Programı ile geleceği bugünden okumayı öğrenen öğrenciler, eğitim müfredat içerisinde yer alan sınava hazırlık programı ve
 

 

 Çağın ihtiyaçlarına uygun şekilde teknolojik unsurları da eğitim sistemine dâhil eden ve okul öncesinden liseye kadar uygulayan Mektebim, İnovasyon, Kodlama, Elektronik Tasarım (E-STEM), M+ Station, Küresel Farkındalık, Finansal Okuryazarlık, M-LEAD gibi derslerden oluşan Yenilikçi Eğitim Programı(YEP) ile çocukların eleştirel, yaratıcı, analitik, bilimsel düşünce becerisini geliştirmelerini ve yeni dünyanın ihtiyaçlarına uygun şekilde yetişmelerini hedefliyor.

 

Kodlama ile “Geleceği Yaz”

Yaratıcı düşünme, yenilenme, analitik düşünme, algoritmik düşünme, problem çözme, eleştirel düşünme, bilgi okuryazarlığı, girişimcilik, liderlik, sosyal beceriler, kültürler arası beceriler, üretkenlik ve sorumluluk gibi 21. yüzyıl becerileri olarak adlandırılan tüm becerilerin, gerekli bilgi ve tecrübenin kazanılması için eğitim öğretim süreçlerine Endüstri 4.0 yaklaşımını entegre eden Mektebim, Kodlama ve E-Stem dersleriyle çocukların erken yaşta kodlama mantığını öğrenebilmelerini, tasarım odaklı düşünme, sistematik düşünme, olaylar arasındaki ilişkileri görebilme, eleştirel düşünme, problemleri öngörerek çözümler üretebilmelerini sağlıyor.  Kodlamanın temelini oluşturan algoritmik düşünme becerisini yaşamın her alanında kullanabilen öğrenciler, makine ve elektronik süreçlerin çalışma mantığını anlama, üretme ve girişimcilik becerilerini kazanıyor.

 

“Çok Dilli, Çok Kültürlü”

Çağın ve geleceğin ihtiyaçlarını göz önüne alarak çok dilli ve çok kültürlü bir yabancı dil eğitim programı oluşturan, öğrencilerinin İngilizceyi günlük hayatlarıyla özdeşleştirebilecekleri şekilde kurgulayarak edindikleri kavramları hafızalarında kolaylıkla tutabilmelerini ve günlük hayat içerisinde rahatlıkla kullanabilmelerini sağlayan Mektebim’de İngilizce başta olmak üzere Almanca ve İspanyolca eğitimi veriliyor. Tek bir yabancı dilin yeterli olmadığı günümüzde öğrencilerin temel ihtiyaçlarını karşılayabilmelerini ve uluslararası alanda sağlıklı iletişimi gerçekleştirerek farklı kültürlerle etkileşimde bulunabilmelerini hedefleyen ve 2. yabancı dil eğitimini ilkokul 2. sınıftan itibaren eğitim programına dâhil eden Mektebim, dijital materyallerle dersleri destekliyor. Mektebim’in, bu yıl Rize Pazar, Elazığ, Ordu Fatsa, Mersin, Manisa Merkez ve Turgutlu, Kütahya, İzmir Buca, Ankara Keçiören, Çanakkale, Kayseri, Ağrı, Van, Afyon Sandıklı, Balıkesir Edremit, İstanbul Fatih ve Pendik’te yeni kampüsleri faaliyete girecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.