YGS yıldızına İmamoğlu'ndan ödül

YGS yıldızına İmamoğlu'ndan ödül
Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi olan downsendromlu Türkü Ertuğrul (18)’a, YGS’de gösterdiği büyük başarı için teşekkür belgesi takdim etti.

Beylikdüzü 75. Yıl Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde 12’nci sınıf öğrencisi olan downsendromlu Türkü Ertuğrul (18), Yüksek Öğretime Geçiş Sınavı’nda (YGS) barajı geçti. YGS’de engelli öğrenciler için baraj puanı 100 iken 165 puan alan Türkü Ertuğrul’un başarısını tebrik eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine çiçek ve teşekkür belgesi takdim etti.

18 yaşındaki Türkü Ertuğrul’un başarısından dolayı gurur duyduğunu ifade eden Beylikdüzü Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, “Çok mutluyum. Türkü’nün bu başarısı hepimizi gururlandırdı. Artık Beylikdüzü’nün vitrininde belediye başkanı olmayacak. Türkü gibi ilçemizin başarılı insanları Beylikdüzü vitrininin en güzel yerinde olacak” diye konuştu.

 “Sınava kendi çabasıyla çalıştı”

 Aşçı olmak istediğini söyleyen Türkü Ertuğrul, "Başardım, arkadaşlarımla mutlu olmak istiyorum" dedi. Kızının aynı zamanda öğretmeni olan anne Pınar Ertuğrul ise, "165 puan alarak engel tanımadı. Bu bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut" diye konuştu. Engelsiz öğrenciler için başarı puanının 140 olduğunu belirten anne Ertuğrul, “Türkü, 165 puan alarak engel tanımadı. 2 yıllık üniversitelere girmeye hak kazandı. Bu, bizim durumumuzda olan birçok aile için büyük bir umut. Kendi çabasıyla çalıştı. Küçükken benim yardımlarım çok oldu. Ama Türkü, başarılı bir öğrenci. Çok iyi bir dinleyici. Üniversite sınavlarına tamamen kendi çabasıyla hazırlandı. Dershaneye gitmedi. Evde hazırlandı” dedi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.