YILIN EĞİTİMCİSİ; “ÜMİT KALKO”

YILIN EĞİTİMCİSİ; “ÜMİT KALKO”
Bu yıl 14'üncüsü düzenlenen İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödülleri İstanbul'da düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

Uluslararası Türksoy'la İpekyolu Dergisi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği'nin birlikte düzenlediği 14'üncü İpekyolu Yılın Altın Adamları Ödül Töreni gerçekleşti. Ödül töreni;  Kazakistan, Azerbaycan, Kırgızistan, Özbekistan, Rusya Federasyonu, Romanya, Bosna-Hersek, Gürcistan, Hollanda, Almanya başta olmak üzere pek çok ülkedeki başarılı isimleri buluşturdu. Törende İş dünyası, kültür-sanat, siyaset, yerel yönetimler, akademi, Türk Dünyası gibi farklı kategorilerde belirlenen başarılı isimler ödüllendirildi. Mektebim Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Ümit Kalko “Yılın Eğitimcisi” ödülüne layık görüldü. Törende TBMM İdare Amiri, Çorum Milletvekili Salım Uslu, Edelstaal Group Yönetim Kurulu Başkanı Turgut Torunoğulları, FOX TV Haber Genel Yayın Yönetmeni Doğan Şentürk ve daha bir çok isim ödül aldı.

Ödül töreni hakkında konuşan İpekyolu Dergisi imtiyaz sahibi ve İpekyolu Stratejik Araştırmalar Derneği Başkanı Seyfullah Türksoy, ''Her yıl olduğu gibi bu yılki törenimizle de sağlam gönül köprüleri kuruyoruz. Ödüle layık görülen her ismin titizlikle belirleniyor. İş dünyası, kültür-sanat, siyaset, yerel yönetimler, akademi, Türk Dünyası gibi farklı kategorilerde belirlenen başarılı isimler 14 yıldır İpekyolu çatısı altında güzel bir dostluk ve işbirliği tablosu sergiliyor. Ülkemizin birlik ve beraberliğe büyük ihtiyaç duyduğu bir ortamda, bu tür etkinliklerin çok faydalı olduğu inancındayım'' şeklinde konuştu.

Törene konuk olarak katılan  eski Avrupa Birliği Bakanı Egemen Bağış, ''İnsanlık İpekyolu'nun önemini yeniden anlamaya başladı. Tarih boyunca İpekyolu'nun en önemli geçiş noktası olan ülkemiz şimdi yeniden bir yıldız gibi parlamaya başladı. Dünyadaki stratejik konumumuz, genç nüfusumuz, enerji kaynaklarına olan coğrafi yakınlığımız, milletimizin çalışkanlığı ve azmi Türkiye'yi farklı bir boyuta taşıyor. Bunu ön gören bu medya  14'üncü yılını kutluyor. İstanbul gibi doğunun en batılı, batının en doğulu, Avrupa'nın en Asyalı,  Asya'nın en Avrupa şehrinde böyle anlamlı bir törende bulunmak benim için mutluluk vesilesi'' dedi.

Yılın Eğitimcisi Ödülünü alan Mektebim Kurucusu Ümit Kalko, ''Bu ödüller, bizleri hedeflerimize daha çok motive eden bir araç. Yayın grubuna çok teşekkür ediyoruz. Bizim yaptığımız çok stratejik bir iş. Eğitim sektörü artık geçmiş dönemlere göre daha ön planda olan bir iş. Özellikle 15 Temmuz darbe kalkışmasında gördük ki; sadece eğitimle bazı şeyler olmuyor. Çünkü bu darbe kalkışmasını kimler yaptı diye baktığımızda hepsinin eğitimli insanlar olduğunu görüyoruz. Ama içlerinde vatan, millet ve bayrak sevgisi yoktu. Demek ki bunlar olmadan eğitim verilirse vatan hainleri ortaya çıkabiliyor. Çağdaş ve muasır medeniyetler seviyesine ulaşabilmemizin tek yolu tabii ki eğitimden geçiyor. Bizim gibi özel okulcuların çok daha büyük işler yapması, çok daha güzel okullar açması ve geleceğe akıl, bilim yolundan gidecek nesiller yetiştirmesi gerekiyor. Bu ödülü çok kıymetli dostum eski Avrupa Birliği Bakanımız ve Başmüzakerecimiz Sayın Egemen Bağış’tan almak benim için ayrı bir kıvanç kaynağı oldu '' şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.