Zabıta’dan öğrencilere tüketici dersi

Zabıta’dan öğrencilere tüketici dersi
Başakşehir Belediyesi Zabıta Müdürlüğü, Bahçeşehir Süleyman Demirel İlkokulu öğrencilerine ‘Bilinçli Tüketici’ semineri verdi
Eğitimde, Zabıta Müdürlüğü’nde görevli Tülin Karakaya, öğrencilere bilinçli bir tüketicinin nasıl olması gerektiğini anlattı.

 

‘Bilinçli tüketici, aşırı tüketimi sevmez’

Karakaya, sözlerine bilinçli tüketicinin tanımıyla başladı, “Bilinçli tüketici, piyasa araştırması yapmış belli bir malın karşılığını, muadilini görmüş güncel bilgiye sahiptir. Ürün satın aldığı zaman mağdur olduğunda nereye ve nasıl başvuracağını bilen kişidir.

Bilinçli tüketici aşırı tüketimi sevmez, israftan kaçınır, ihtiyacı olduğu kadar mal alır. Satın aldığımız ürünün çeşidine göre üzerinde etiketi veya kullanma kılavuzu olması gerekiyor. Bir malı alırken garanti belgesi olması gerekir. Garanti dışındaki malları almamalıyız. Gıda ve tıbbi maddeleri alırken son kullanma tarihine mutlaka bakmalıyız. Marketten alacağımız ürünler kutusu ezilmiş, kapağı hava almış vaziyetteyse almamalıyız.”

 

Eğitim sırasında öğrenciler başlarına gelen olaylardan örnekler verdi ve merak ettikleri sorular da Zabıta görevlileri tarafından cevaplandı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.