Zabıtaya ‘İntibak Eğitimi’

Zabıtaya ‘İntibak Eğitimi’
Avcılar Belediye Başkanı Mustafa Değirmenci belediye personeline uzmanından ‘İntibak Eğitimi’ verdiriyor. İlk eğitim zabıtadan başlandı.

Barış Manço Kültür Merkezinde Psikolog Alev Elmas Uzer tarafından verilmeye başlanan eğitimde, belediyenin aynası konumundaki zabıta memurlarına görev sırasında vatandaşa nasıl davranılacağı anlatıldı. 
Psikolog Alev Elmas Uzer, zabıtaların çalışma şartlarının insanlarla iç içe olmayı gerektirdiğini belirterek, "Zabıtalar günlük yaşamda seyyar satıcısından, yapılan işgallere, dilenciden, imar ve sağlık problemlerine kadar birçok sorunu çözmek için uğraşıyorlar. Yaşanabilir bir şehir için düzen kurmaya çalışırken çatışma içinde kalıyorlar. Aralarında yaralanan, bıçaklanan, dayak yiyen, şiddete maruz kalanlar oluyor. Bu işte duygusal sağlıklarını koruyarak, başarılı olabilmeleri için eğitim veriyoruz. Olayları kişiselleştirmeden çözebilmeleri için destek verdik. Yaşadıkları zor durumları nasıl yönetebilecekleri konusunda kolay uygulanabilir bilgiler aldılar” dedi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.