2 bin TL'lik bilgisayarı 100 TL'ye satıyorlar

2 bin TL'lik bilgisayarı 100 TL'ye satıyorlar
İstanbul'da havalimanlarında yolcular tarafından unutulan ve faturası olmadığı için gümrüğe takılan ürünler satışa sunuluyor.
Uygun fiyata satılan bu ürünler yoğun ilgi görüyor. Ürünlerin arasında sıfırı ortalama 2 bin TL'den satılan ve 100 TL fiyat biçilen bilgisayar bile var!

Cep telefonundan, dizüstü bilgisayara, fotoğraf makinesinden süs eşyasına ve oyuncaklara kadar havalimanlarında yolcular tarafından unutulan ürünler uzun süre bekletildikten sonra alınmayınca ihale yapılarak satışa çıkarılıyor.
 
GÜMRÜĞE TAKILAN ÜRÜNLER DE SATILIYOR

Öte yandan, yurt dışından gelen ancak faturası olmadığı için sipariş edilen kişi tarafından gümrükten çıkarılamayan ürünler de aynı yolla ihale yapılarak satılıyor. İhaleyi kazanarak bu ürünleri alan firmalar uygun fiyata halkın satışına sunuyor. Fatih Cerrahpaşa'da bir dükkanda satışı yapılan ve birçoğu hiç kullanılmamış olan bu ürünler vatandaşlar tarafından yoğun ilgi görüyor.
 
“BİRÇOK ÜRÜN HEMEN TÜKENİYOR"

Bu ürünlerin satışını yapan işadamı Lokman Şat, fiyatların çok düşük olduğunu ve bu yüzden satılan ürünlere rağbet olduğunu söyledi. Satışa sunduktan kısa bir süre sonra ürünlerin çoğunun tükendiğini belirten Şat, “Türkiye'nin her tarafında yapılan bu tür ihalelere giriyoruz. Ayrıca gümrükte faturasız yakalanan ürünleri n de ihalesine girerek alıyoruz. Çok uygun fiyata satışa sunuyoruz. Müşteri zaten fiyatların çok düşük olduğunu fark ediyor. Böyle olunca ürünler yoğun ilgi görüyor ve çabuk tükeniyor" dedi.

 DİZÜSTÜ BİLGİSAYAR 100 TL

Elektronik cihazlara daha fazla ilginin olduğunu söyleyen Şat, bir dizüstü bilgisayarın fiyatının 100 TL olduğunu söyledi. Şat, “Ayakkabılarda yüzde 70 indirim yapıyoruz. Markalı elektronik eşyalar da var. Orijinal gözlükler de bulunuyor. Dışarıdan 700-800 TL'ye satılan gözlükleri biz burada 50-60 TL'ye satışa sunuyoruz. Havaalanında unutulan ortalama 2 bin liralık bir dizüstü bilgisayarı 100 TL'ye satıyoruz. Ancak bu ürünlerin garantisi bulunmuyor" diye konuştu. Alışveriş yapmaya gelen vatandaşlar, satılan ürünleri normal fiyatının altında görünce birden fazla alıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.