Akçansa'dan 5 bin kişiye "TIR dolusu eğitim"

Akçansa'dan 5 bin kişiye "TIR dolusu eğitim"
Akçansa, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve TOÇEV işbirliğiyle başlattığı 'Benim Mahallem' adlı sosyal sorumluluk projesininin değerlendirme toplantısını gerçekleştirdi.
Pilot uygulamasına Büyükçekmece'de başlanan projeyle, çocuklar ve ebeveynler için TOÇEV uzmanları tarafından hazırlanan özel eğitim programlarıyla 5 bin kişiye farklı konularda eğitimler verildi. Akçansa'nın yeni dönem hedefi ise 10 bin kişiye ulaşmak.

Benim Mahallem Projesinin eğitim yılı değerlendirme toplantısı Büyükçekmece Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleşti. Toplantıya, Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, Büyükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Hasan Uygun ve Akçansa Büyükçekmece Fabrika Müdürü Edip Alpan'ın yanı sıra eğitmenler de katıldı.

Pilot uygulamasına Büyükçekmece'de başlanan Benim Mahallem projesiyle, çocuklar ve ebeveynler için özel eğitim programları oluşturularak 5 bin kişiye farklı konularda eğitimler verildi. Büyükçekmece'deki okulları tek tek dolaşan Akçansa Mobil Eğitim Merkezi ile anne ve babalar, çocuk yetiştirmeyle ilgili detayları, çocuklar ise ayrı gruplarda aldığı eğitimlerle sosyal hayatlarında çevreleriyle nasıl daha iyi iletişim kuracaklarına yönelik eğitimler aldı.

Büyükçekmece Kaymakamı Mustafa Hulusi Arat, eğitim projelerinin sürdürülebilir olmasının önemine değinerek, Akçansa'nın bu konuda önemli adımlar attığına dikkat çekti. Arat, "Akçansa topluma duyarlı çalışmalarıyla her zaman bize yönlendirici ve Büyükçekmece ailesinin önemli bir ferdi olmuştur. Böyle önemli bir projeyi hayata geçirdikleri için Akçansa ve TOÇEV'e tekrardan teşekkür ediyoruz" dedi.

Hasan Uygun: "Eğitim denilince yalnızca örgün eğitimi akla gelmemelidir"

Büyükçekmece İlçe Eğitim Müdürü Hasan Uygun yaptığı konuşmada "Eğitim denilince yalnızca okul çağındaki çocuklarımızın okul çatısı altında almış oldukları örgün eğitim akla gelmemelidir. Eğitimleri, Türk Milli Eğitim Sistemi'nin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun olarak, fertlerin ihtiyaçlarını, ilgi ve isteklerini göz ardı etmeden toplumun her kesimine ulaşabileceğimiz şekilde sürdürmek zorundayız. Ümit ediyorum ki, eğitime desteği her zaman toplumsal bir sorumluluk ilkesi olarak kabul eden Akçansa ile önümüzde ki eğitim dönemlerinde de bu ve benzer daha birçok projeyi birlikte yürüterek gelecek neslimize ve bölgemizin sosyal hayatına katkılar sunabileceğiz." dedi.

Alpan; "Büyükçekmece'nin sosyal açıdan da gelişmesi ve kalkınması için birçok proje gerçekleştiriyoruz"

Akçansa Büyükçekmece Fabrika Müdürü Edip Alpan, Büyükçekmece'nin sosyal açıdan da gelişmesi ve kalkınması için birçok proje gerçekleştirdiklerine değinerek; "Büyükçekmece'de faaliyete geçtiğimiz günden bu yana bölge insanı için istihdam ve ekonomik değer yaratıyoruz. Sadece bununla yetinmiyoruz. Tüm faaliyetlerimizi çevre ve toplumu gözeterek yerine getiriyoruz. Büyükçekmece pilot bölgesiyle başlattığımız Benim Mahallem projemizin yanında üstün yetenekli çocuklarımızın eğitim alacağı ve inşası devam eden Büyükçekmece Rehberlik ve Araştırma Merkezi'ne de destek veriyoruz. Sadece geleceği şekillendiren çocuklarımızla değil, Büyükçekmece halkı ile de birlikteliğe önem veriyoruz. Bu yıl da, Ramazan ayında, Büyükçekmece Belediyesi işbirliğiyle Büyükçekmece'nin yeni mahallelerinde iftar yemeklerimizde bir araya gelmeye devam edeceğiz. 7 Haziran'da Kuba Camii'nde, 8 Haziran'da Muratçeşme'de, 13 Haziran'da Mimar Sinan'da, 14 Haziran'da Tepecik Meydanı'nda ve 16 Haziran'da Mimaroba'da Büyükçekmecilerle birlikte iftar yapacağız." diye konuştu.

Benim Mahallem Projesinin eğitimlerini sağlayan TOÇEV'in uzman psikologları ise projenin sağladığı faydanın tüm tarafların desteği ile en üst seviyede olduğunu belirtti. Bir bölgenin kalkınmasının orada yaşayan insanlar ile mümkün olabileceğini belirten TOÇEV eğitmenleri Benim Mahallem Projesine katkılarının devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.