Altın fiyatları çıldırdı!

Altın fiyatları çıldırdı!
Yılbaşından bu yana en çok kazandıran yatırım aracı altın oldu
Aralık sonunda 130 lira olan 24 ayar külçenin gramı dün 153 liraya dayandı. Yüzde 17.5’lik artış söz konusu. Aynı dönemde dolar yüzde 4.5, euro yüzde 5.5 getiri sağladı. Borsadaki artış ise yüzde 14’ü aştı. Fakat Türk halkı için altının ayrı bir yeri var. Eline para geçen çeyrek, bilezik, Cumhuriyet Altını ya da gram alıp bir kenara atar.
 
YİNE GÜVENLİ LİMAN


Banka hesaplarında altını olanlar da bir hayli fazla. Bu yüzden altındaki her bir kuruşluk artış yakından izleniyor. Son günlerde art arda gelen rekor artış, altına ilgiyi biraz daha artırmış görünüyor. Geçen hafta 150 lirayı aşan gram altın dün 152.8 lirayla rekor tazeledi. Altındaki yükselişin sürmesi bekleniyor. Özellikle Amerika, Rusya, Suriye ve Kuzey Kore cephelerindeki gelişmeler, risk algısını ve altına hücumu hızlandırıyor.


 
HESABA DİKKAT ET!


Türkiye’de gram altının değerini uluslararası piyasadaki ons (31.1) fiyatıyla dolar/TL’nin bulunduğu seviye tayin ediyor. Ons altın ve dolar aynı anda pahalanınca, gram daha hızlı değer kazanıyor. Dün ons altın 1288 dolarla son 5 ayın zirvesine, dolar da referandumdan önceki son işlem gününde 3.69’a çıktı. Bu iki kalemdeki artışla gram 153 liraya merdiven dayadı. Külçenin kilosu 152 bin 500 liraya, çeyrek 250 liraya kadar yükseldi.


 
160 LİRAYI AŞABİLİR


Jeopolitik risklerin gündemde kalmaya devam ettiğine dikkat çeken analistler, ons altının 1280 doların üzerinde tutunması halinde 1350 dolara kadar çıkabileceğini öngördü. Doların da pek düşmesini beklemeyen analistlere göre; ons altın ve dolardaki yükselişe bağlı olarak 24 ayar külçenin gramı 160 lirayı aşabilir. Amerika Merkez Bankası Fed’in faizi hızlı artırmaması halinde gram altın 150 liranın üzerinde kalmaya devam edecek. 160 lİrayı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.