Av Yasağı Kalktı, Balıkçılar Bayram Etti

Av Yasağı Kalktı, Balıkçılar Bayram Etti
5 aylık av yasağının ardından, bayram nedeniyle üç gün gecikmeli denize açılan balıkçılar denizlerde bayram bereketini yaşadı.
5 aylık av yasağının ardından, bayram nedeniyle üç gün gecikmeli denize açılan balıkçılar denizlerde bayram bereketini yaşadı. Silivri'de açılan balıkçılar kıyıya yaklaşık 500 kasa istavrit ve 100 kasa uskumruyla döndü. Balıkçılar, 5 aylık av yasağının ardından "Vira Bismillah" diyerek Silivri'de denize açıldı.


Bu sene sezon başlangıcı olan 1 Eylül'ün Kurban Bayramı'nın ilk gününe denk gelmesi nedeniyle ağlarını bayramın 3'üncü günü atan balıkçılar, denizlerde bayramın bereketini yakaladı. Bayramının 3'üncü gününde akşamüzeri Silivri'de açılan balıkçılar ağlarını denize attı.


1, 5 saat sonra ağı topladıklarında ise yaklaşık 500 kasa istavrit ve 100 kasa uskumru yakalayan balıkçıların av yasağın sonrası yüzleri güldü. Balıkçılar, tuttukları kasalarca balığı kıyıya getirdikten arabaya yükledi. Araçlara yüklenen istavritler ve uskumrular Gürpınar'daki mezata gönderilirken balıkçılar da yeniden denize açıldı.

Bu yıl denizlerin bereketli olduğunu dile getiren Kaptan Emin Arat, "Vatandaşlar bu yıl bol, taze ve ucuz balık yiyecekler. Öyle gözüküyor" dedi.
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.