Banvit, Brezilyalı gıda devinin oldu

Banvit, Brezilyalı gıda devinin oldu
Beyaz et ihracatında dünyanın önde gelen Brezilyalı gıda şirketi BRF, Türkiye`nin en büyük beyaz et ve yem üreticilerinden Banvit`i satın aldı.
Banvit Bandırma Sanayii toplam ödenmiş sermayesinin yaklaşık yüzde 79.48'ini oluşturan hisseleri Brezilya merkezli tavuk üreticisi BRF S.A.'nın bağlı ortaklığı BRF GmbH'ya 915.06 milyon TL'ye satışı için dün hisse satış sözleşmesi imzalandığını açıkladı.

Şirket'ten KAP'a yapılan açıklamada, sözleşmenin imzalanmasını takiben BRF ile Katar merkezli Qatar Investment Authority iştiraki olan Qatar Holding LLC arasında, yüzde 60'ı BRF, yüzde 40 ise Qatar Holding'de bulunmak kaydıyla yeni bir ortaklık oluşturulacağı, yeni ortaklığın kurulması ile birlikte sözleşme tahtında alıcının tüm haklarını devralacağı, işlemin kapanışı ile birlikte yeni ortaklığın, şirketin paylarının yüzde 79.48'inin sahibi olacağı belirtildi.

HİSSE BAŞINA 11.51 TL

Açıklamada sözleşmede toplam satın alma bedelinin hisse başına 11.51 TL olmak üzere toplam 915.06 milyon TL olarak belirlendiği ancak hisse devrinin yapılacağı tarih itibariyle düzenlenecek ara bilanço ve gelir tablosu çerçevesinde belirlenecek olan net borçluluk durumu, işletme sermayesi, FAVÖK ve ilgili tarihteki ABD Doları/Türk Lirası döviz kuruna dayalı olarak gerçekleştirilecek fiyat uyarlamalarına tabi olarak azalabilecek veya artabileceği belirtildi.

Açıklamada ayrıca sözleşmede belirtilen koşulların gerçekleşmesini müteakip hisse devir işlemi tamamlandıktan sonra yeni ortaklık bakımından "pay alım teklifi" yükümlülüğü ortaya çıkacağı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.