Başbakan müjdeyi verdi! 1 hafta bedava!

Başbakan müjdeyi verdi! 1 hafta bedava!
YHT’nin açılış seferinde yaşanan arıza ve gecikme moralleri bozdu. Erdoğan açılış güzergâhında Eskişehir’de yaptığı mitingde diğer Köşk adaylarını ve muhalefeti hedef aldı
Ankara ile İstanbul arasını 3.5 saate indirecek olan hızlı trenin ilk seferi dün Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılımıyla yapıldı. Ancak ilk seferde 20 dakikalık tel arızası sonucu yaşanan duraklama moralleri bozdu. Erdoğan açılış töreni kapsamında Eskişehir’de yaptığı mitingde Adana’da durdurulan TIR’larla ilgili emri kendisinin vermediğini belirterek, “Benim emrim yoktu ama ben emredersem ne olacak? MİT TIR’ını sen durduramazsın” dedi. Muhalefeti “İsrail dalkavuğu” olarak niteleyen Erdoğan, çatı aday Ekmeleddin İhsanoğlu’na da sert yüklenerek, “Kılıçdaroğlu, ‘Bu toprakların evladı’ diyor. Hangi bu toprakların evladı? Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz” dedi.  

5 bakan katıldı

Erdoğan ve bakanların da katıldığı ilk sefer Ankara garında saat 11.20’de başladı. Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Ak Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da eşlik etti. Hızlı trenin ilk durağı Eskişehir oldu. Erdoğan açılışta şu mesajları verdi:  

* TÜRKİYE’Yİ KARA TRENE MAHKÛM EDENLER: Bunların zihniyeti, Türkiye’yi kara trene mahkum eden zihniyettir. Onlar eski Türkiye’yi geri getirmek istiyorlar. Onlar, o eski koalisyon günlerine, kriz günlerine, gerilim günlerine, yasak, yoksulluk ve yolsuzluk günlerine Türkiye’yi geri götürmek istiyorlar. HDP ve cumhurbaşkanı adayı güneydoğuda, doğuda normal seçimlerde olduğu gibi vatandaşı tehdit ediyor. Tehditle bu iş olmaz.  

* KONUŞMALARIMIZ RAHATSIZ EDİYOR: Yaptığımız konuşmalar bu beyefendileri rahatsız ediyor. İçeride, dışarıda birileri bundan rahatsız oluyor. Dışarıda sözlerimizi çarpıtarak, bizi antisemitist gibi göstermeye çalışarak ahlaksızca bir kampanya yürütüyorlar. Dünyada antisemitizmin bir insanlık suçu olduğunu ifade eden belki de ilk başbakanım.  

* TIR EMRİM YOKTU: Adana’da MİT’in TIR’larını durdurmak suretiyle arayanlar Pensilvanya’nın temsilcileri. MİT’in TIR’larını arayamazsın. Yasal olarak bu mümkün değil ama onlar müşterek bir operasyonla bunu yapacak kadar ihanet içerisine girdiler. Geçen gün Cumhuriyet Gazetesi diyor ki, ‘Başbakan’ın emri ile durduruldu’. Gerçi burada benim emrim yoktu ama ben emredersem ne olacak? MİT’in TIR’ını sen durduramazsın, arayamazsın, buna yetkin yok. Bunlar Türkmenlere insani yardım götürüyorlardı. Önünü kesenler belli.  

* İsrail DALKAVUKLARI: Bunların derdi Türkmenler değil. Bunların dertleri İsrail’e dalkavuk olmak. Eğer dertleri Türkmenler olsa bu kadar sorumsuz, pervasız, ahlaksız davranmazlardı. .  
* BU TOPRAKLARIN EVLADI DEĞİL: Bir ay içinde babasını, bu ülkeden kovan CHP, şimdi onun safına girdi, açıklama yapıyor Kılıçdaroğlu, ‘Bu toprakların evladı’ diyor. Hangi bu toprakların? Kahire’de doğmuş, 30 yaşında Türkiye’ye gelmiş. Kimi aldatıyorsunuz? Bu toprakların evladı biziz, burada doğduk, burada büyüdük, burada çalışıyoruz. Ekmeleddin İhsanoğlu CHP Genel Müdürü gibi takiyeci, yalancı, müfteri bir yapıyla Arap kardeşlerimize maalesef bir ırkçı görüntü vermeye başladı. Şimdi gidin bu monşere sorun, Türkmen nedir, nerelerde yaşar, sorunları nedir diye sorun, inanın bilmez. Çünkü öyle bir derdi yok. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.