Bedaş'a 700 bin TL fazla ödeme yapılmış !

Bedaş'a 700 bin TL fazla ödeme yapılmış !
Bedaş Mahalleye site deyip, ücretsiz olması gereken aydınlatmadan zorla para haksız kazanç sağlıyor.


Kanunen ücretsiz aydınlatılması gereken cadde ve sokaklar için, iş bilmez sözde site yönetcilerİ yüzünden B.Çekmece Alkent 2000 Mahallesi’nde vergi veren ev sahipleri son 14 senede 700 bin TL ( Yaklaşık 1 trilyon TL) Bedaş’a elektrik parası ödediler.

 

Mahalle sakini gazeteci Dursun Boran. Bedaş’a dilekçe yazdı. Alkent 2000 Mahallesi aydınlatmalarından neden para alıyorsunuz dedi?

 

Bedaş Avcılar Bölge Müdürlüğü 16.09.2009 tarih 2403 sayılı cevabında.

Giriş çıkış bir tek noktadan güvenlikle, bariyerli sistemle yapılıyor.Sadece site sakinleri yararlanıyor. Lambalarda dekoratif görüntülü.

Dışardan yaya ve araç giriş çıkışna kapalı. Kamu alanı olmayan, özel site olması nedeniyle, yol aydınlatmalarından para alınmaktadır “ dedi.

 

BEDAŞ ALKENT 2000’İN 24.10.2000 DE MAHALLE OLDUĞUNU GÖRMÜYOR !

 

Alkent 2000 sitesi 24.10.2000 de Büyükçekmece Belediye Meclisinin 9 sayılı kararıyla aynı adla ALKENT 2000 MAHALLESİ oldu. Yollarda kamuya terk edildi. Zaten kamuya terk edilmezse, imar izni verilmezdi.

 

Ancak, kendine çamlıca sitesi diyen bir gurup, Mahallenin 4 ayrı girişinde ki bariyerleri, özel güvenliği kaldırmadı. Tapuya kayıtlı yönetim planını gerekçe gösterip MAHALLEYİ site gibi yönetmeye devam etti.

(Oysa, Mahalle olduktan sonra yönetim planı hükümsüzdür. Mahallenin yönetim planı olmaz. Zaten insanlar siteden Mahalleye geçti ki devlet hizmetlerini ücretsiz alsınlar.)

 

Bu iş bilmez sözde site idarecilerinin kanunsuz iş/ işlemleri yüzünden Bedaş’a her sene 50 bin TL cadde ve sokak aydınlatmaları için para ödendi. 14 senede usulsüz ödenen elektrik parası 700 bin TL civarında. Kendine site idaresi diyenler her ay gelen Bedaş faturası için, kanunsuzca zorla ev sahiplerinden para topluyor.

 

GEÇEN HAFTA GİRİŞTE Kİ BEKCİ KULUBELERİNİ BÜYÜK ŞEHİR YIKTI.

 

Bedaş ın kamu yolu değil demesine neden olan. Mahalle girişlerinde ki kaçak tag ve bekci kulubeleri yıkıldı. Mahalle site havasından kurtuldu. Peki Bedaş’a usulsüz ödenen 700 bin TL ne olacak ? Bu haksız kazanç nasıl geri alınacak?

BEDAŞ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ NE DİYOR ?

Bedaş Avcılar Bölge Müdürlüğü, Mahalle sakinlerinin geçen hafta yazdığı yeni yazıda, “artık sokak aydınlatmalarında para almayın. Mevcut elektrik direklerini sizin standartlarınızda değiştirin”   yazısına şu cevabı verdi:

Söz konusu aydınlatmalar, Site içi dekoratif aydınlatmalar olup İşletme ve Bakımı Şirketimize ait değildir. Sözü edilen ve yaşadığınız bu site; maalesef bu tarifin içerisine girmemektedir. Kamunun genel kullanımına açık bir yer değildir.

Bir çok defa dile getirmemize rağmen bu konuda ısrar ediyorsunuz. Bulunduğunuz site içi yollarda tesis edilmiş olan, aboneliği site yönetimi adına olan bir ortak alan aydınlatma tesisidir.

Bu konuda, Şirketimizin farklı ve özel bir uygulaması söz konusu değildir.


Tayfun SEVİNDİK

Bedaş 1.Bolge Müdürü 

 

 Genel Aydınlatma Yönetmenliği ne diyor?

"Dağıtım şirketi, dağıtım bölgesindeki yerleşim yerlerinde bulunan otoyollar hariç, kamunun genel kullanımına yönelik meydan, bulvar, cadde ve sokak aydınlatmasından ve bunlara ait gerekli aydınlatma sistemleri ve ölçüm sistemlerinin tesis edilmesi ve işletilmesinden sorumludur."  

 

Sözü edilen ve sizin de yaşadığınız bu site; maalesef bu tarifin içerisine girmemektedir. Kamunun genel kullanımına açık bir yer değildir.

 

Bir çok defa dile getirmemize rağmen bu konuda ısrar ediyorsunuz. Bulunduğunuz site içi yollarda tesis edilmiş olan, aboneliği site yönetimi adına olan bir ortak alan aydınlatma tesisidir.

Bu konuda, Şirketimizin farklı ve özel bir uygulaması söz konusu değildir.


Tayfun SEVİNDİK

Bedaş 1.Bolge Müdürü 

 

BİRİLERİ BEDAŞ’A USULSÜZ ÖDEME YAPTI.

 

Kamunun genel kullanımına açık bir yer değildir. Denen yere herkes özgürce giriş çıkış yapıyor. Mahallenin 4 ayrı giriş noktasından hergün yüzlerce oto ve insan gelip gidiyor.

Bedaş senede 50 bin TL civarında ki geliri kaybetmemek için, Mahalleyi site gibi görüyor. Konu Enerji Bakanına yazılacak.

 

Resim de, Bedaş yazısı ve Alkent 2000 Mahalle belgesi görülüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum